'Va gros' ha animat el vespre amb les seves cançons | Javier Coll

TW
15

«Plora guiterra», «Anem a xauxa i Es Murtar», «Jotes parranderes» o «Festes de Gràcia». Aquests van ser alguns dels temes que van interpretar, ahir fosquet al centre de Maó, els cantaires del Va Gros, un col·lectiu que any rere any suma veus per a conformar un grup nombrós que amenitza la vetllada, per encarar amb alegria i molta música les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

I és que van ser unes dues-centes les persones que, amb les seves corresponents camisetes grogues, es van reunir al bar Infanta. Era el punt de sortida i on van sonar les primeres cançons.

Des d'allà, el grup es va dirigir a la Plaça Reial, al Claustre del Carme i la Plaça del Carme, per acabar, quan ja era fosc, a la Plaça Constitució.

Noticias relacionadas

A cada una de les estacions, els cantaires, acompanyats de les notes que hi posaren les guitarres, acordions i panderetes, van entonar diferents cançons tradicionals, moltes d'elles d'Ortega Monasterio. I també diversos popurris, en els que no hi faltaren Dolores i el seu 'novio', la «Cançó de sa cuinera», el «Volem vi», l'«Es Mahón» o el jaleo. I en clau nacional, un mix amb fragments d'«Eva María se fue», la «Chica Ye ye» o «Un rayo de sol».

L'animació va estar assegurada, no només per les veus 'grogues', sinó també per la molta gent que s'hi va sumar, gaudint de la trobada i els seus ritmes festius.

La festa es va acabar a la plaça de l'Ajuntament. Va ser la darrera aturada, en la que també s'hi va poder escoltar l'himne del grup, «Sa cançó des Va Gros», feta a partir de la música de «Sa cançó des sabaters».