TW
0

Autofitxa
Vaig néixer el 5 de febrer de 1977 a Maó. Vaig estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona (UB) i, durant tres anys, vaig compaginar els estudis amb la venda de llibres al FNAC. Visc en parella des de fa deu anys. Sóc propietari des de fa dos anys de la botiga Buragun Surf and Skate Menorca.

El seu establiment està especialitzat en el surf i l'skate. ¿Hi ha molta afició a l'Illa?
Concretament l'afició a l'skate està creixent moltíssim, degut especialment a que la majoria dels ajuntaments de l'Illa han fet pistes d'skate. Les institucions s'han adonat de que hi ha una demanda per part dels joves, que volen jugar al carrer com ho fèiem abans. Així, els fillets d'entre 12 i 15 anys comencen a interessar-se per l'skate. A més, ara fa un any que ha arribat a Menorca l'afició al que s'anomena 'finger-board'.

Què és exactament el 'finger-board'?
Es tracta d'una modalitat que consisteix en controlar amb els dits una taula d'skate en miniatura. Els mateixos trucs de skate professional es porten a terme amb els dits. Qui controla un 'fingerboard' és un autèntic malabarista.

Sembla complicat...
Sí, és complicat però els fillets d'avui en dia controlen tot el que es fiquen dins el cap i, a més, hi ha gran nombre de vídeos i de tutorials penjats a internet.

És una bona manera d'evitar caigudes desafortunades...
Sí. Els pares estan molt contents (riure). A més hi ha moltes rampes i accessoris i, per tant, cadascú pot muntar un 'skate park' en miniatura a casa seva. Una altra cosa a destacar és que les taules de 'fingerboard' són col·leccionables perquè són reproduccions exactes i fidels de les autèntiques i principals marques de fabricació de taules americanes. Buragun és la única botiga de Maó on es venen les autèntiques taules.

En relació amb el surf, ¿quina és la situació actual?
A Menorca hi ha afició al surf des de fa al voltant de 15 anys. Fins ara, qui volia practicar surf s'espavilava per la seva banda però ara ja hi ha una associació de surfistes a l'Illa i, recentment, es va organitzar un campionat a Cavalleria que va ser tot un èxit.

Menorca és un bon lloc per practicar aquest esport?
Sí, tot i que no és Hawai. Els aficionats han d'estar molt pendents de les condicions meteorològiques i del vent. Quan hi ha Tramuntana hi ha bones ones però no els dies forts, sinó després, quan hi ha mar de fons. A la zona nord de l'Illa es pot practicar molt bon surf però, quan hi ha bones ones al sur, és excel·lent i es pot xalar moltíssim.