TW
0

autofitxa
Em dic Lluís Montero, tenc 63 anys, estic casat amb na Niní i tenim tres filles, na Cèlia, na Natàlia i n'Olga i dos néts, es bessons en Lluís i en Jaume de cinc anys. Me dedic a les teràpies naturals, estètica i massatges juntament amb la meva dona i he de dir que m'agrada molt la natura, córrer, nedar, jugar a futbol i muntar a cavall. Som mestre de reiki.
Em dic Ramón Prieto, tenc 51 anys i som des Castell. Tenc dos fills, n'Ana i en José Ramón. He estat radioaficionat, donant de sang, voluntari de protecció civil, entrenador de bàsquet i ara estic amb el reiki. Ambdós som voluntaris de l'associació de reiki de Menorca.

Quan i com us inicieu en aquesta teràpia o filosofia de vida del reiki?
Ramón: Jo va ser a través d'un amic que havia fet el nivell 1 i 2 i em va fer una sessió. Em va agradar tant i em vaig sentir tan bé que vaig dir que ho provaria. Vaig fer els dos nivells. Tenc idea de fer el tercer nivell.
Lluís: Jo fa molts d'anys que me dedic a les teràpies naturals i em va sortir l'oportunitat de fer reiki. Vaig fer tots els nivells fins i tot mestria. Faig sessions de reiki i també cursos ja que en ser mestre pots ensenyar els altres.

Molta gent ha sentit parlar del reiki però molts desconeixen en què consisteix. Què és per tant el reiki?
R: És un sistema de sanació a través de l'energia que tenim a les mans.
Quan parlem de reiki parlem de teràpia, disciplina, filosofia de vida?
Ll: És tot en conjunt. El reiki es basa en cinc principis que són: només avui no t'enfadis, només avui no et preocupis, ser amable amb el teu veí, guanya't la vida honestament i dóna gràcies per tot el que tens. Però realment una persona ha de ser iniciat en el reiki.

Quins són els beneficis del reiki?
Ll: El reiki es centra en la transmissió d'energia a diferents punts del cos, en diferents centres d'energia que s'anomenen xakres. El cos compta amb set xakres principals i 21 de secundaris. El que fa és equilibrar l'energia en cada un dels xakres. Nosaltres només som canals transmissors d'energia. De fet, quan algú està baix d'energia i li fas una sessió notes com les mans es queden com aferrades en aquest xakra i això vol dir que necessita més energia.

Té efectes adversos?
R: No té contraindicacions . Fins i tot, els efectes secundaris dels medicaments poden ser alleujats.

És un complement o un substitutiu de la medicina, medicaments?
R: Mai pot substituir els medicaments. És un complement. El reiki ajuda a curar.
Ll: I de fet, no hi ha cap medecina que curi. És la pròpia persona qui es cura.

Respecte l'Associació, quan fa que existeix i quins són els objectius principals?
R: L'associació va néixer a Lleida però a través d'una mestra de reiki que residia a Menorca va arribar aquí fa prop d'un any i es va promoure la delegació a l'Illa. De fet aquest divendres tenim una reunió a les 20 hores amb els voluntaris i qui s'hi vulgui afegir es pot informar a través del nostre mail menorca@voluntariosreiki.com.

Ll: És una associació de voluntaris i l'únic que pretenem és que persones que necessiten sessions però no tenen els mitjans econòmics suficients, puguin rebre-les. Alhora, els voluntaris poden practicar aquesta teràpia amb més gent, amb més persones. De moment som set i necessitem més mans per poder cobrir les necessitats de la gent. Treballem amb Projecte Home, l'associació democràtica d'afectats del càncer, i dones maltractades.