Taltavull. Ha ofert nombroses xerrades quaresmals últimament - Gemma

TW
0

El bisbe auxiliar de Barcelona, el menorquí Sebastià Taltavull, ha impartit aquesta setmana tres conferències quaresmals a la parròquia de La Concepció de Maó. Les xerrades, organitzades per l'Arxiprestat de Maó, s'han dedicat a l'any sacerdotal, ja que el Papa va decidir que enguany (de juny de 2009 a juny de 2010) es dedicaria als sacerdots. La resposta per part de capellans i laics ha estat molt bona.

Taltavull compta amb una ampla experiència pel que fa a conferències i xerrades quaresmals. La darrera es va impartir fa uns quants dies a Barcelona, juntament amb el cardenal Antonio Cañizares i Victorio Messori.

El bisbe auxiliar de Barcelona explica que en aquests moments "és necessari renovar el paper del sacerdoci. Els capellans han de fer molt de capellans i han de saber donar pas als laics. Nosaltres, els capellans, hem de ser homes de comunió, d'unitat, guies espirituals". Comenta Taltavull que el canvi s'ha de produir no només pel fet que cada vegada hi ha menys capellans, sino per recuperar els valors essencials de la seva missió i fer camí en la evangelització.

La primera xerrada és va oferir dilluns, sota el títol "El sacerdoci, un do de Déu per a l'Església i la societat", en la qual es va parlar de l'originalitat del ministeri sacerdotal. Va utilitzar paraules del Papa Benet XVI per descriure aquesta funció: "En Jesús, Persona i Missió tendeixen a coincidir tota la seva obra salvífica, era i és expressió del seu 'Jo filial', que està davant del Pare, des de tota l'eternitat, en actitud d'amorosa submissió a la seva voluntat. De mode anàleg i amb tota humilitat, també el sacerdot ha d'aspirar a aquesta identificació". Taltavull parlà del sacerdoci com un do de Déu posat a disposició del poble, per estimar, servir i donar com Jesús. A més apuntà que el sacerdot és un do per a la societat, ja que li proposa viure els valors de l'Evangeli.

Ministeri
La segona conferència tractà sobre "Les dimensions del ministeri sacerdotal: ensenyar, santificar, servir". Explicà que Benet XVI decidí dedicar l'any al sacerdoci "perquè el seu testimoni sigui més intens i incisiu" i per afavorir que "moguts per la caritat, com a pastors vagin al davant del vostre poble, l'alimentin amb la paraula i el refacin amb els sagraments". El bisbe auxiliar de Barcelona definí els diferents ministeris encomanats al sacerdots: l'ordenat, de la paraula, de l'Eucaristia i altres sacraments, i del guiatge del Poble de Déu.

A la xerrada que tancà el cicle Sebastià Taltavull comentà l'espiritualitat sacerdotal, entesa com a una espiritualitat de comunió.