El president del Govern i la secretària general d’Ocupació del Ministeri de Treball, Maravillas Rojo, inauguren el nou equipament formatiu. - Javier

TW
0

El president del Govern balear, Francesc Antich, ha inaugurat el Centre de Referència Nacional de Náutica a Menorca, juntament amb la secretària general d'Ocupació del Ministeri de Treball i Immigació, Maravillas Rojo, el conseller de Treball i Formació, Pere Aguiló, el president del Consell insular, Marc Pons, i el batle de Maó, Vicenç Tur.

Francesc Antich ha subratllat els esforços de les Administracions estatal, autonòmica, insular i local per aconseguir un centre d'àmbit nacional per a la formació relacionat amb les activitats nàutiques, així com la implicació dels empresaris i sindicats per fer-ho realitat. Per la seva part, Maravillas Rojo ha destacat la formació professional com element necessari per facilitar el canvi del model productiu i ha apostat per un Centre de la Mar excel·lent i innovador. La idoneïtat del Centre de la Mar en una illa com Menorca ha estat valorada per Marc Pons, que ha defensat la formació per impulsar una economia sostenible. Finalment, Vicenç Tur ha recordat que Maó va cedir uns terrenys de quasi 13.000 metres quadrats per a la construcció de l'equipament, a més d'afrontar la seva urbanització.

El Centre del Mar és un edifici de 2.070 metres quadrats, situat a la zona de Bintaufa, especialment disssenyat per desenvolupar les feines necessàries per al manteniment nàutic. Aquest centre acull un curs promogut pel SOIB sobre electrònica i electricitat de vehicles i en els pròxims mesos impartirà quatre accions formatives més: una sobre mecánica de motors nàutics i tres relacionades amb Marineria i Patró d'Embarcació.