Actriu amateur. Annita Olives Roig ha decidit als 87 anys deixar els escenaris i s’acomiadà del públic - Cris

TW
0

Després de més de 20 anys d'entretenir i divertir el públic, Annita Olives Roig s'ha retirat dels escenaris. Ha considerat que als 87 anys era el moment del comiat, "no hi ha cap excusa, simplement ho he decidit abans de que no em retirin", diu fent broma i mostrant un excel·lent bon humor. Els companys i el públic van aprofitar la seva darrera actuació a "Negoci rodó" per acomiadar-la entre aplaudiments, emocions i un gran ram de flors. L'obra s'ha representat aquest cap de setmana al Casino 17 de Gener pel Grup de Teatre del Centre Democràtic, coincidint també amb el centenari del naixement de l'autor de la comèdia, Antoni Mesquida Cavaller.

Annita Olives Roig va néixer as Castell l'any 1922, tot i que de jove es traslladà a viure a Ciutadella. Es casà amb Pau Amorós i durant tota la vida treballà a la fàbrica de bijuteria de Cals Helios. El seu fill i l'únic nét duen també el nom del seu marit.

La seva aptitud teatral es despertà de molt jove i la primera vegada que pujà a un escenari va ser de filleta a Ca Ses Monges, al Cós de Gràcia de Maó. "Açò del teatre t'ha de venir de naturalesa", comenta. Ja de casada, va ser el recordat Jesús Florit qui la va animar a participar més activament en el teatre i la presentà al popular director Josep Maria Mompó. La primera obra que representà va ser "En Pau vol viure en pau".

Des de llavors, n'Annita no s'ha separat del seu director i amic, Josep Maria Mompó. "És una gran persona, després de morir el meu home va ser ell qui em va animar a tornar a actuar. Fer teatre em va ajudar a superar la pèrdua". De la mà del director ha participat en representacions a la parròquia de Sant Esteve, a Sant Miquel i a l'Esplai, fins que ha acabat formant part del Grup de Teatre del Centre Democràtic. Els seus companys d'escenari i assajos són més que açò; per a ella són amics, i recorda amb emoció tots els detalls que han tingut amb ella i els moments compartits. "Encara que no actuï, qualque dia em presentaré als assajos". I torna a riure. N'Annita és una dona amb esperit i riallera, per a la qual l'edat no ha estat cap inconvenient per sortir a l'escenari i interpretar els personatges que marcava el guió. "M'ha agradat molt la comèdia. No tenc caràcter per als drames. Som feliç quan el públic riu. És la major satisfacció que he tingut i els amics que he fet a través del teatre".

En aquestes dues dècades ha participat en moltes comèdies i amb la seva actuació ha deixat empremta com a "Blanca vídua d'un viu" o "Quan ell és ell i ella" i a altres representacions com "Casats per amor a la pasta", "Tenim petroli" o "El trampós entrampat". El públic trobarà a faltar aquesta àvia que ha tingut un do per divertir i despertar la simpatia dels espectadors. Una actriu a la qual el públic ha tornat amb ovacions i aplaudiments la seva entrega i dedicació.