Uimir. El declivi de la universitat d’estiu de Menorca en els últims anys s’ha acusat encara més a causa de la crisi econòmica global - Arxiu

TW
0

La quinzena edició de la UIMIR no serà la de la remuntada com pretenia Carles Carreres, professor de la Universitat de Barcelona, l'any passat després de tornar a prendre les regnes del que havia creat i que durant anys ha estat una referència en cursos d'estiu i una experiència acadèmica, universitària, important per a l'Illa. El declivi de la UIMIR dels últims anys i la crisi econòmica que ha afectat a totes les institucions que la salvaguarden, han posat fins i tot en dubte l'edició d'enguany. El Govern balear ha retirat la seva col·laboració i l'Ajuntament de Maó, després de moltes reunions, com declarava ahir Carreres, ha acceptat realitzar una edició reduïda amb sis cursos. L'Ajuntament es farà càrrec, per primera vegada, de la burocràcia administrativa de la UIMIR, matrícules, diplomes i en general la gestió de l'esdeveniment universitari.

Es mantenen alguns temes clàssics de la UIMIR, com el de l'arqueologia, el turisme, medi ambient i cultura, en aquesta edició dedicada a la literatura. Hi havia programat un curs dedicat a l'orgue amb motiu de la celebració del dos-cents aniversari de l'orgue de Santa Maria que finalment s'ha suprimit, tot i que es celebraran alguns concerts encara per confirmar. Carles Carreres, que en aquests moments no té cap càrrec específic assignat per la UIMIR, ha donat compte de les dificultats que han hagut de fer front per salvar aquesta edició i per tant la UIMIR. "La crisi no pot afectar l'educació, la cultura i la sanitat, cap on anirem, si no?", comenta que va expressar davant de l'Ajuntament, de prescindir durant aquest any de la UIMIR. L'edició reduïda a sis cursos es pretén com a garantia de supervivència amb l'ànim de recuperar l'esplendor perduda per la UIMIR als darrers anys i fer-la més internacional, com era el propòsit del catedràtic l'any passat quan tornava a la gestió de la universitat d'estiu.