Ciutadella. Nombrosos fidels participaren en els actes que durant tot el dia celebraven la festa de Maria Auxiliadora, patrona de la ciutat - Cris

TW
0

Ciutadella va celebrar ahir la festivitat de la seva patrona Maria Auxiliadora. La festa va començar al matí amb un berenar de germanor en el que es reuniren antics alumnes salesians que van estar acompanyats per l'alcaldessa Pilar Carbonero i el conseller Joan Marqués. Donava així inici a un dia de celebració que s'acordava celebrar ahir diumenge en lloc del 24, dia oficial de la festa de Maria Auxiliadora, donat que coincidia amb Cinquagema i el diumenge anterior amb Pentecosta. Miquel Armengol, director dels Salesians, explicà que s'havia optat per celebrar la festa ahir per no coincidir amb altres celebracions religioses.

Un altre acte important de la festa externa de Maria Auxiliadora és l'ofrena floral a la Verge que es celebrà a les 12.30 hores. La gent du, espontàniament, flors a la seva Verge per adornar-la i adorar-la. Vuit, dels tretze, capellans de Ciutadella i la comunitat Salesiana compartiren més tard un dinar de germanor.

Al capvespre continuà la celebració. A l'acte litúrgic i benedicció de les medalletes hi va assistir un nombrós grup de gent, prop de 300 persones. Després de llegir la Paraula de Déu i fer algunes pregàries es procedí a la benedicció de les medalletes amb la imatge de Maria Auxiliadora que la comunitat Salesiana havia repartit prèviament entre els assistents. Acabat l'acte es recolliren coques salades i dolses que més tard durant el concert d'Inventari a l'Avinguda Constitució, davant el bar Calós, es vengueren entre el públic assistent.

La celebració central de la festivitat de Maria Auxiliadora va ser la missa concelebrada i processó que la seguí. El vicari general mossèn Rafel Portella la presidí en absència del bisbe Salvador Giménez que es trobava de viatge a Santiago de Compostela i que va haver d'atendre la confirmació dels joves de Ferreries. Mossèn Portella va lligar la festa de Maria Auxiliadora amb la de la Santíssima Trinitat que es celebrava justament ahir. I va recordar als creients que Maria Auxiliadora va ser una bona seguidora de Crist i que igual que ella convé imitar-la i seguir-la per la seva humilitat i senzillesa.

La Processó de Maria Auxiliadora congregà, un any més, un nombrós grup de fidels d'entre els que prenien especial protagonisme tots els fillets i filletes que enguany han celebrat la seva primera comunió i vestien amb satisfacció la seva vestimenta especial. A la processó, que hi participa tothom que vol, hi havia també els salesians, gent de l'Agenda Juvenil i antics alumnes entre altres. La imatge de la Mare de Déu, portada sobre les espatlles, lluïa en tot el seu esplendor el carregament de flors amb que l'havia adornada la gent.

A la nit la festa continuà amb concert del grup ciutadellenc Inventari que fou l'encarregat de fer sonar per primera vegada aquest any la música del jaleo anunciant que s'atraca Sant Joan.