Nau principal. Té una amplada de 14,5 metres i una alçada de 23. Està coberta amb voltes de creueria de sis trams - Gemma Andreu

TW
0

La Catedral és, tal vegada, el monument de Menorca més visitat, un fet que ha animat la Diòcesi a oferir el servei de visites turístiques. Una iniciativa que, a banda de donar una altra visió de la primera església menorquina, servirà per recaptar fons per al manteniment de la mateixa. S'ha editat material informatiu en quatre llengües –català, castellà, anglès i alemany– perquè el visitant pugui conèixer les particularitats del temple d'estil gòtic català aixecat per ordre del rei Alfons III d'Aragó després de conquerir Menorca el 1287, i que ha rebut múltiples intervencions de rehabilitació. És el cas de la reforma que es va dur a terme a partir de 1626, després de l'assalt turc de 1558; les obres que es van fer a finals del segle XVI per construir la primera capella del Santíssim a la part posterior de l'absis; la construcció de la capella de les Ànimes a finals del segle XVII; o el procés de restauració integral iniciat el 1986 que ha donat una nova fisonomia a l'església de Santa Maria de Ciutadella, que va ser constituïda Catedral el 1795.

A hores d'ara, una vegada posades en marxa les visites turístiques, des de la Rectoria de la Catedral constaten que cada dia passen per l'església unes 200 persones, una xifra que esperen que s'incrementi a partir de juny i fins setembre, coincidint amb la temporada alta.

Les visites permeten contemplar el Museu de la Catedral. Vestimentes litúrgiques, nombroses peces d'orfebreria, talles de fusta, quadres i d'altres objectes que ara el visitant pot conèixer.