Contents. Els fillets i filletes de Xipell van tocar el Be de Sant Joan - Cris

TW
0

El lloc de Son Tica del caixer pagès de Migjorn, Antoni Salord, va rebre ahir les primeres visites d'alumnes desitjosos de conèixer en persona el protagonista del Diumenge des Be. A primera hora del matí van passar per la finca 50 alumnes de P-5 del Col·legi Monte Toro i, més tard, a uns altres 50 de l'escoleta infantil Xipell.

Salord, la seva dona Margarita Enrich i el seu fill major Antoni -que actuarà com a descarregador- van atendre les visites. Hi faltava qui serà s'Homo des Be, en Nando, que no per ser un dels protagonistes de la festa es salvà de complir amb les seves obligacions a l'institut.

Els infants van poder gaudir d'allò més veient els cinc bens que tenen preparats a Son Tica, d'entre els quals n'elegiran dos, un que serà el protagonista i un altre per si hi hagués qualsevol incidència que fes necessari substituir el titular. Són cinc animals nascuts, tots, entre el passat mes de setembre i gener, que pesen entre 20 i 30 quilos. Com explicà el caixer pagès, en principi, el be que sortirà el diumenge dia 20 serà un que té "com un tupé" de llana al front. Aquest i un company seu de camada rebran totes les atencions, amb unes quantes rentades i esclarides per desfer tots els embulls d'una llana que quedarà ben blanca.

Els fillets van poder veure també els set cavalls del lloc, les vaques i unes cabretes que també els van agradar molt. Després, un refrigeri amb aigua fresca per alleugerir la calor i uns pastissets ben bons per preparar amb força la tornada a l'escola.