XÒRICS. Els primers pollets que van protagonitzar l’aventura a la fàbrica Plastimoda, de POIMA - gob

TW
0

Una parella de xòrics ha trobat en el forat de la campana extractora de Plastimoda, en el Polígon Industrial de Maó, el seu niu d'amor, perquè enguany hi han tornat a criar. La supervivència dels polls ha estat possible gràcies a l'admirable perseverança de l'administrador de l'empresa, Stefan Roters, segons informa el GOB.

Un dia de primavera de 2007, una parella de xòrics va instal·lar el seu niu a la sortida de la campana extractora d'una nau industrial de Plastimoda. La ubicació del niu va fer perillar quatre polls, que van morir en caure dins la referida campana extractora i impregnar-se amb els líquids utilitzats per a la manufacturació de les peces que l'empresa produeix. Aquest fet va fer que el personal de l'empresa deixàs d'utilitzar la campana amb determinats productes, per tal d'evitar la mort de nous pollets. A la primavera de l'any passat, va succeir un fet semblant, tot i que es van poder salvar els tres pollets que hi van caure. Gràcies als voluntaris del Centre de Recuperació, els xòrics van ser recuperats i, posteriorment, alliberats amb èxit.

Enguany hi ha hagut la mort d'un pollet, donat que va caure dins la campana en els dies en que els operaris no treballaven a la fàbrica. El altres pollets han sortit endavant, gràcies a l'administrador de l'empresa que ha fet guàrdies durant el cap de setmana per si queia algun pollet i en no utilitzar la campana. Un d'ells va ser rescatat i, després, alliberat en un finca que manté un acord de custòdia. Stefan Roters s'ha compromès a posar fi als accidents dels polls de xòric posant una reixa per tal d'evitar la seva caiguda per la campana, tot i les dificultats estructurals que comporta aquesta operació.