Acte. La firma del conveni entre Santa Eulàlia i el Consell permet reduir el deute contret amb la restauració - Gemma Andreu

TW
0

La restauració de l'església Santa Eulàlia d'Alaior ahir va viure un nou capítol important amb la firma d'un conveni de col·laboració amb el Consell insular que aporta la quantitat de 100.000 euros, més 200.000 altres del Govern balear, que ajuden a minvar el deute contret arran de les obres que fa poc més d'un any es van finalitzar. Així i tot, encara hi queda un dèficit de 300.000 euros més que es tenen en préstec bancari per vint anys.

El rector de la parròquia, Pere Oléo, va posar en evidència el desfasament del pressupost inicial que se va anar incrementant a mesura que avançaven les obres amb noves intervencions que han possibilitat una reforma integral de la fàbrica. Tot i així va apuntar que encara hi queden temes pendents i que haurà de ser imminent l'adquisició d'un generador elèctric que s'adapti a la normativa actual i pugui sostenir la nova instal·lació. Oléo va tenir, novament, només paraules de gratitud cap a les ajudes institucionals i també cap a totes les persones, creients i no creients, va apuntar, que s'han prestat a col·laborar amb les obres de Santa Eulàlia.

El conseller de Cultura Joan Lluís Torres, per la seva part va voler posar de relleu el llarg camí realitzat en la restauració d'una de les tres principals edificacions d'Alaior i també va ressaltar el paper de la participació ciutadana en tot el procés realitzat fins ara. El conseller recordà que el Consell ha intervingut en altres moments a més de l'actual, com en les excavacions d'urgència realitzades al descobrir l'església original i la restauració d'alguns quadres. Torres també va destacar la bona relació existent amb la Diòcesi que té entre mans una part molt important dels béns culturals de Menorca que estan a disposició de tots els ciutadans. Un llegat, va comentar, que a més en línies generals està molt ben conservat i pel que es segueix treballant.

Salvador Giménez, bisbe de Menorca, va voler tenir unes paraules d'agraïment per l'esforç i interès de les institucions i de tot el poble de cara a la restauració de l'església de Santa Eulàlia. "Aquest parròquia ha estat atrevida i per açò mateix s'ha avançat tant, gràcies tant a la comunitat cristiana com a les ajudes institucionals que han donat suport a la restauració", va comentar.