Esplèndid. L’actor divertí el públic interpretant un dels personatges carismàtics de la literatura espanyola - Cris

TW
0

Al voltant de 400 persones van gaudir anit del genial "Lazarillo de Tormes" del gran Rafael Álvarez "El Brujo", que tornava a trepitjar ahir, per tercera vegada, un escenari de Ciutadella. Va ser sobre la fusta del presbiteri de l'antiga Església del Socors, temple que va viatjar en el temps fins el segle XVI, gràcies a la posada en escena de la història d'aquest personatge, Lázaro de Tormes, d'una de les obres més magnífiques de la literatura espanyola.

Aquesta narració anònima en primera persona i autobiogràfica permet a "El Brujo" interpretar un paper que sembla fet a mida per a ell i per al seu espectacle, basat en una simple escenografia amb una il·luminació sorgida de deu simples espelmes formant un cercle a l'escenari. Reforçant l'atrezzo, unes lluminàries que apareixen i desapareixen de l'escena amb cops suaus.

Per a la representació, Rafael Álvarez, que tornava a Ponent de la mà de MiB Produccions, va demostrar el seu domini del text original, ple d'escenes còmiques del personatge protagonista i de "l'astut i sagaç cec", primer i més influent amo de Lázaro. Un espectacle que inclou, com a element imprescindible, la continuada interacció amb un públic entregat a la màgia de l'actor en la versió escrita pel ja desaparegut Fernando Fernán Gómez.