Pintor. Miquel Cardona ha passat de l’impressionisme al realisme més detallista. - J.J.

TW
0

L'hiperrealisme es fa present a la Galeria Xibau de Ferreries de la mà de Miquel Cardona, concretament a l'exposició inaugurada divendres. La mostra del pintor ferrerienc consta de 18 quadres, treballats en aquests darrers temps. Tenen un denominador comú, els elements urbans, en què l'efecte mirall acapara la mirada del pintor.

El reflex d'un edifici a la carrosseria d'un cotxe, o els vidres d'un aparador o una finestra, que emmirallen quelcom del seu voltant, mostren al detall tot allò que reflecteix. El més insignificant que l'ull humà pot captar, Miquel Cardona ho trasllada amb delicadesa a la seva obra, com un petit cop, quasi imperceptible, de la carrosseria d'un cotxe, que no es deixa sense pintar.

Aquest és el segon cop que Cardona exposa en solitari a Ferreries. La primera vegada fou fa uns trenta anys a la Biblioteca. A les hores era l'impressionisme l'estil que acaparava tota la seva obra, potser influenciat per l'ambient pictòric del moment.

D'aquells quadres, de la pinzellada forta i gruixuda, ha passat al traç perfecte i just un tel de pintura, just el necessari. Viatjar, cosa que fa sovint, el fa descobrir altres tendències, com l'hiperrealisme, al qual s'enganxà i del qual és ara un dels seus grans exponents.
Al llarg dels seus viatges no para de mirar-ho tot, intentant captar quelcom que li pugui servir per traslladar als seus quadres. Així, fotografia aquell instant, ja que potser al cap d'uns segons desapareix la imatge desitjada, pel moviment de l'objecte.

L'hiperrealisme, explica el mateix Cardona, requereix molta concentració i hores de feina, de fet hi dedica molt de temps darrerament. Ha exposat arreu de Menorca, a Mallorca i a Madrid, recollint bones crítiques. L'exposició romandrà oberta fins dia 10 d'agost.