TW
0

Son Parc té un nou atractiu tant per als prop de 300 residents que hi són tot l'any com per a les 4.500 persones que hi estiuegen. Es tracte d'una zona boscosa de 44.000 metres quadrats situada just al mig de la urbanització, que s'ha habilitat com a espai de lleure pensat per a persones de totes les edats. Aquest indret rep el nom de Parc Forestal de Son Parc i disposa de diverses zones diferenciades, des d'unes amb jocs infantils per a fillets de 0 a 3 anys, a d'altres per a joves de fins a 13 anys, un espai per a pícnics, un gimnàs a l'aire lliure o una zona de petanca, entre d'altres.

La inauguració de la nova zona verda va tenir lloc ahir capvespre, amb la presència del batle, Francesc Ametller, la consellera balear de Turisme, Joana Barceló, i el director insular de l'Estat a Menorca, Javier Tejero, en representació de les administracions públiques que han fet possible el projecte, juntament amb el Consell Insular. També hi eren el president i el gerent de l'Associació Hotelera de Menorca (ASHOME) Joan Melis i Joan Juanico, respectivament. A l'acte hi va assistir un nombrós grup de veïns que van poder comprovar l'extens del parc i la varietat d'elements i jocs que conté.

Nou atractiu
Tothom va coincidir en assenyalar la importància de la unió d'esforços entre administracions alhora de crear nous espais com aquest a Menorca, que permet no només donar un indret més als menorquins, sinó també perquè incrementa l'atractiu turístic de l'Illa. De fet, un dels beneficiats per l'habilitació d'aquest bosc per al lleure són establiments propers com per exemple l'Hotel Son Parc que ha comprovat com els touroperadors han valorat molt positivament el fet.

PDPT
L'adequació del Parc Forestal de Son Parc era una de les tres grans intervencions que contemplava el Pla de Dinamització del Producte Turístic (PDPT) des Mercadal i Fornells, després de l'habilitació dels annexes del recinte firal i el projecte de senyalítica peatonal i medioambiental a tot el municipi.

El PDPT de Mercadal contemplava una inversió total de 1,2 milions d'euros, dels quals uns 230.000 euros s'han destinat al nou espai boscós de Son Parc, on a banda dels diversos jocs i aparells instal·lats, s'hi han fet diferents camins i s'ha il·luminat la zona amb fonts lluminàries amb tecnologia led, que "ofereix la mateixa llum gastant molta menys electricitat", segons explicà el batle de Mercadal. A més, l'actuació s'ha fet respectant els pins del bosc. Només se n'ha tret un per motius de seguretat.