TW
0

Els hi ha costat més del que els hi hagués agradat, però gairebé després d'un any i mig de la seva mort el Fotoclub Cercle Artístic ha pogut inaugurar una exposició fotogràfica en homenatge a Antoni Calafat. "Un home que mai passava desapercebut, tranquil sempre passejant amb les mans darrere, observant detalls que mai ningú veia", en paraules de Gustau Liz, afeccionat, amic i company, les paraules del qual donaven ahir la benvinguda als qui s'hi acostaven a l'Espai d'Art Xec Coll.

A la sala d'exposicions del centre de Ciutadella obria les seves portes la mostra que recull algunes de les instantànies amb les quals Calafat va intentar captar l'essència del món que l'envoltava des de la seva particular visió. Imatges que deixaven traspuar la seva sensibilitat, prova d'una "feina feta des dels sentiments" i d'una activa participació en la vida cultural sobretot en temes de fotografia, segons va remarcar la regidora de Cultura, Maite Salord.

Una feina que sempre va fer des de la companyonia i la humilitat, "en Toni sempre participava, sempre que s'havia de fer cosa posava les dues mans", remarcava Pau Gener, president del Fotoclub . "Sempre va voler fer exposicions col·lectives perquè deia que les seves fotos no tenien qualitat suficient per ser exposades soles, encara que aquí es demostra que no era així", afegia Gener.

Aquesta és una mostra feta de paisatge humà i natural, de petits racons, de melangia, de tendresa, acurada i sentida, un encadenat de moments captats per un Calafat que va rebre nombrosos premis com a recompensa no cercada a la seva dedicació. Això és el reconeixement d'altres aficionats com ell que ha estat rebut amb gratitud per la seva família. El seu germà, Bernat, es mostrava molt satisfet del resultat. "Ha quedat molt, molt bé, han fet una bona feina i valor molt el gest", deia mentre els ulls recorrien els rostres i rebien la llum que Toni copsà en les seves imatges.