processó. - PACO STURLA

TW
0

Després del seu pas per Eivissa, desembarcà a Menorca la Creu de les Jornades Mundials de la Joventut, el símbol que recorre tota Espanya per tal d'animar els joves a participar a la gran trobada que tindrà lloc a Madrid, entre els dies 16 i 21 d'agost, i en què es preveu l'assistència multitudinària de joves de tot el món.

Es Mercadal va ser ahir el punt de trobada de més de dues-centes persones vinculades als diferents moviments que integren el Secretariat de Joventut a Menorca. L'acte va comptar amb la presència del bisbe de Menorca, mossèn Salvador Giménez Valls, així com amb diversos preveres de l'Illa, que no es van voler perdre tan important efemèride.

Els actes van començar al voltant de les quatre i quart del capvespre, a la plaça mercadalenca de Pare Camps. Van rebre els joves el director del Secretariat Diocesà de Joventuts, Rafel Enrich, i la religiosa Marian Aguilar. Hi havia membres de Calós; de la catequesi de confirmació de Maó, es Castell i Sant Lluís; dels Escoltes de Menorca; de Caritas Jove; de diferents clubs parroquials, un grup de joves de catequesi tant de Ferreries com des Migjorn Gran; així com altres de la Consolació de Ciutadella.

Després de donar la benvinguda a l'Illa a la Creu, els participants van iniciar l'ascensió fins al Santuari de la Mare de Déu del Toro, tot portant aquest símbol.

Després d'una bona caminada, i una vegada recuperats de l'esforç gràcies a un refrigeri, els assistents van fer una pregària a l'interior del Santuari.

Seguidament es van projectar una sèrie de vídeos i presentacions multimèdia elaborats per a convidar tothom a la trobada de Madrid; i el bisbe de la Diòcesi de Menorca va dedicar unes paraules als presents, indicant la importància d'aquest esdeveniment. Per acabar, es va adorar la Creu, en senyal d'agraïment pel sacrifici que va fer Jesús per tots nosaltres.