TW
0

autofitxa
Em dic Rosa Villalonga, sóc de Sant Lluís I tenc dos fills. Sóc la propietària de la botiga de moda per a dona Marcos des de fa 30 anys. La meva gran afició són els cavalls, de fet sóc criadora de cavalls de trot i ens dedicam a competir a Palma, on tenim un centre d'entrenament, Biniancolla Trot, que el du el meu fill petit.

Com celebrarà els 30 anys de la botiga?
Faré un petit obsequi a les clientes, tot i que encara estic pensant en què consistirà.

Com van ser els inicis?
La botiga era d'un familiar. Antigament veníem teles i roba d'home. La botiga estava situada a S'Arraval, 30. Després vam arribar al centre de Maó i vam comprar el local actual. Aquí vam seguir com a boutique de roba de dona i hem aconseguit tenir una botiga amb personalitat.

I darrerament s'han obert a nous productes. No és així?
Sí. Des de fa un any tenim una secció nova de decoració per casa que es complementa molt bé amb el tipus de roba que tenim.

Què fa falta per estar al capdavant d'un negoci durant 30 anys?
Tenir la il·lusió cada dia de venir a fer feina. No m'he cansat mai perquè cada sis mesos és com si comencis una feina nova. I és que quan canvies de temporada, tot és nou. Açò és el que m'ajuda a poder estar sempre al peu del canó.

Estan a la moda les dones menorquines?
Sí. Estan al dia. Avui dia tothom viatja molt, veu molts reportatges, mira molta televisió i molt cinema. I açò fa que aquí estem tant al dia com puguin estar a Barcelona. L'única diferència és que potser no ens atrevim tant a posar-nos segons quines peces de roba per anar pel carrer. Però tot i així som molt actuals.

Les clientes, quan vénen a compar, es deixen aconsellar o tenen les idees molt clares?
La gent sol venir amb idees fixes. A jo m'agrada que primer mirin tot el que tenim. I després intent ajudar. Entrar tot d'una i dir :"què volia?" està molt passat de moda. Jo estic aquí per ajudar i per aconsellar, si em deixen, però no m'agrada atabalar la gent des del moment que entra.

A l'hora de triar el gènere, a l'inici de cada temporada, en quins criteris es basa?
Em deixo aconsellar pels dissenyadors que ens presenten les col·leccions, però intentant sempre comprar el que m'agrada, estant convençuda que el que estic oferint em satisfà. I mirant també de mantenir un estil. Hi ha coses que estan de moda que, si no m'encaixen, no ho compro. Procur que tota la botiga sigui un mostrador en què hi hagi una harmonia.

Quina és la seva opinió entorn a la situació actual del panorama comercial maonès?
El centre de Maó ha perdut però confio en que es recuperi. Entre les obres i la dificultat per aparcar, la situació és complicada. La gent es queixa de la dificultat per accedir-hi. Però crec que s'aclarirà.