TW
0

El Consell insular lliurarà el pròxim dia 23, a les 20 hores, a títol pòstum la Taula d'Or a l'arxivera i arqueòloga maonesa Maria Lluïsa Serra (1911-1967), coincidint amb el centenari del seu naixement. L'acte, que tindrà lloc a la sala de plens de la institució, inclou la conferència de la catedràtica d'Arqueologia de la Universidad de Granada, Margarita Orfila, que parlarà sobre "Maria Lluïsa Serra a través del seu arxiu personal i professional".

Maria Lluïsa Serra es converteix en la desena persona -i en aquest cas en la primera dona- que rep el premi instituït pel Consell insular per tal de distingir a les persones que han destacat en la defensa i enriquiment del patrimoni històric de l'Illa o en la creació cultural vinculada a la mateixa. Per altra banda, també serà la tercera persona que l'obté a títol pòstum, després de Manuel Fernández-Miranda i Josep Mascaró Pasarius.

La proposta ha estat acordada per la Junta de Portaveus del Consell i el pròxim dilluns serà aprovada en la sessió plenària de la institució insular. El Consell insular vol retre un homenatge a una dona que va consagrar la seva vida a la lluita per la protecció integral del patrimoni històric i cultural, després d'haver superat els obstacles propis de ser dona en la societat espanyola de la postguerra. La tasca de Serra va estar adreçada a l'arquitectura ciclòpia i les estructures de les basíliques paleocristians, a més de la promoció i difusió de la cultura a l'Illa.

El Premi Maria Lluïsa Serra, que precisament duu el nom de la guardonada, és el reconeixement a les activitats que persegueixen la protecció, la conservació, l'enriquiment, el foment, la investigació i la difusió del patrimoni històric o cultural menorquí.