Fira. L’efemèride està completament consolidada amb una afluència mitjana que ronda les 25.000 persones. - Javier

TW
0

Alaior es convertirà aquest cap de setmana en un gran mostrador agrícola. I és que aquest dissabte arrenca una nova edició de la Fira del Camp on més de 8.000 metres quadrats de superfície s'ompliran de sentit ramader, de maquinària, de bells exemplars i, sobre tot, d'il·lusió. Així ho ratifiquen les més de 25.000 persones que any rere any visiten i participen d'una cita ja consolidada.

La Fira del Camp d'Alaior, que s'ubica al polígon industrial, inclou, per una banda la nau on s'hi celebra el concurs morfològic de bestiar boví frisó i que organitza l'Associació Frisona Balear i, per altra, una àmplia zona de productes elaborats artesanalment a més de maquinària agrícola de darrere generació. Enguany, 72 seran els expositors que oferiran i presentaran els seus productes.

Però, sens dubte el bessó de la fira serà el certamen morfològic que enguany celebra les noces de plata. Aquesta efemèride serà recordada amb un gravat elaborat pel Centre Internacional Xalubinia que es lliurarà a tots aquells qui han fet possible aquests 25 anys d'existència i evolució del certamen. A més, el Grup Filatèlic i Numismàtic d'Alaior ha editat un segell commemoratiu de l'esdeveniment.

Enguany, el Concurs Morfològic de Bestiar Boví Frisó compta amb la participació de 34 ramaderies i 157 caps que optaran al premi de millor exemplar. Aquestes xifres suposen un increment de dues finques més i dos exemplars més respecte el certamen de l'edició passada. Ciutadella acull la màxima representació amb 18 finques participants.

Segons explica el vicepresident de l'Associació Frisona Balear, Joan Coll, enguany s'ha disparat la presència de vaques de llet que suposa gairebé el doble de l'assistència de vedelles o de braves.

Per altra banda, els actes organitzats entorn al món agrícola i ramader no aglutinen només el cap de setmana sinó que un bon grapat d'activitats van començar a donar sentit a l'esdeveniment des de dijous. Una conferència i un tast d'embotits, la inauguració filatèlica i un tast de vins han estat algunes de les propostes celebrades els dies previs a l'acte central. El Consell insular aprofitarà aquesta cita per presentar un nou conte infantil. Això sí, els protagonistes són ben coneguts entre el públic menut. En Joan, na Nina i na Tana faran un viatge per donar a conèixer la gallina de raça menorquina.

L'esdeveniment compta amb un pressupost de 45.000 euros que cobreixen Ajuntament d'Alaior, Consell insular i Govern balear.