Document. Joan Mir i Noemí Gomila van firmar el conveni - P.CIME

TW
0

El Consell insular i Caritas han signat un conveni de col·laboració, mitjançant el qual l'entitat social rebrà 51.175 euros per gestionar la Renda Mínima d'Inserció, un programa de la institució insular per atendre les persones amb risc d'exclusió social. Una mitjana anual de 253 persones s'han beneficiat de quasi 2 milions d'euros en ajuts concedits pel Consell a través d'aquest programa en els darrers quatre anys.

La consellera d'Acció Social, Noemí Gomila, i el director de Caritas Diocesana de Menorca, Joan Mir, van signar ahir un conveni de col·laboració, segons el qual la institució insular aportarà durant el 2011 la quantitat de 51.175 euros perquè l'entitat social gestioni la Renda Mínima d'Inserció. Es tracta d'un programa que pretén aconseguir la inserció sociolaboral de les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat o en processos d'exclusió social.

Caritas, com a gestora de la Renda Mínima d'Inserció, ha detectat una evolució a la baixa en el nombre de sol·licituds entre el 2009, any en què se'n van registrar 297, i el 2010, quan se'n van comptabilitzar 251. Les previsions que maneja l'entitat social apunten que enguany es mantindrà la mateixa tendència.