Ses Tavernes. El caixer pagès, Pau Bosch Pons, posa l’anyell enguany i ha designat com a Homo des Be al seu cosí, l’amo de Son Planas, i com a descarregador el seu fill, de 14 anys - Ricardo Álvarez

TW
0

Els peus de s'Homo des Be d'enguany ja comencen a tenir call. A finals d'abril va començar l'entrenament amb un anyell a les espatlles. El primer que va fer va ser llevar-se les sabates per fer les feines diàries i així enfortir els peus pensant en les més de dotze hores seguides que haurà de caminar descalç el Dia des Be, el proper 19 de juny.

Es diu Pau Bosch Salord, té 42 anys, està casat amb Susana Anglada Vargas, és l'amo de Son Planas i és la persona escollida pel caixer pagès de Tramuntana, Pau Salord Pons, per a dur Es Be. El va triar no només pels lligams familiars (són cosins i ambdós néts del recordat l'amo en Pau d'Algaiarens), sinó també per l'amistat que els ha unit tota la vida. S'Homo des Be va actuar de substitut del caixer pagès a les festes de l'any passat degut al dol que visqué la família. L'amo de Son Planas té experiència en la festa: va descarregar

Es Be el 1984 i va ser caixer fadrí en el bienni 1990-91.

Pau Bosch Salord es desplaça quasi a diari a Ses Tavernes, per a entrenar. L'acompanya Pau Bosch Bagur, fill del caixer pagès i la seva dona, Marisa Bagur Casasnovas. Son pare l'ha triat com a descarregador. El jove té 14 anys i estudia a l'IES Maria Àngels Cardona. Tot i ser un bergant, és el petit de la família. La major és na Roser i té 15 anys. S'Homo des Be i es descarregador fan els entrenaments els capvespres, quan el jove no té escola.

Cada sessió dura entre mitja hora i tres quarts de caminar per les tanques. L'amo de Ses Tavernes ha seleccionat 8 anyells de raça menorquina procedents de Es Tudons, Albranxella i Alputzer. Un dels tants serà l'escollit. La Vetlla des Be, el proper 18 de juny, serà a Antígona, un local ubicat al carrer 9 de Juliol.