TW
0

Autofitxa
Som de Ciutadella i tenc 31 anys. Estic al front de la Pastisseria Herbera, que enguany celebra el desè aniversari. La vam obrir el 2001, donant continuïtat a la quarta generació de mestres forners, presents a Ciutadella d'ençà 1937. Vaig estudiar al Gremi de Pastisseria de Barcelona i vaig treballar a 'Foix' de Sarrià i a 'La Vienesa' de Girona. Som un gran aficionat al món dels cavalls i als esports, especialment el tennis i el karate.

Com cau a un jove empresari com vostè celebrar els 10 anys de la fundació de la Pastisseria Herbera?
Suposa un reconeixement a la feina ben feta. Avui dia, així com estan les coses, és difícil que les empreses puguin celebrar aniversaris. A una pastisseria és clau tractar bé el client cada dia i oferir-li els millors productes, des de la pastisseria més tradicional fins a la més innovadora. Després dels 10 anys tenim les ganes i la il·lusió per a continuar.

Han creat algun producte especial per a celebrar l'aniversari?
Enguany hem fet feina en treure nous productes, cada any intentam innovar. Som partidaris de mantenir els productes de pastisseria tradicionals, però hi ha que avançar també amb noves tendències. Hem tret una línia de melmelades i grisins amb formatge de Menorca. Hem cuidat al màxim la qualitat i la presentació.

Com a jove emprenedor, perquè es decidí a continuar amb l'ofici que inicià el seu besavi?
És un ofici que he viscut des de petit a casa. He crescut en una tradició familiar de pastissers i és una feina que sempre m'ha agradat. Per açò vaig anar a Barcelona a estudiar, on em vaig especialitzar.

Tenen dues botigues, al carrer Sant Antoni Maria Claret i al Camí de Son Salomó. Com aconsegueixen tenir una clientela fidel?
A la clientela l'has de cuidar i oferir-li tant els productes tradicionals com la pastisseria més creativa. És fonamental que l'elaboració sigui a partir de productes de qualitat i fets de forma artesanal. La nostra manera de fer s'allunya de la pastisseria industrial.

Ara que s'atraca Sant Joan, imagin que a la pastisseria deveu tenir molta feina. Com viu les festes com a pastisser?
Formam part de la festa. Les festes de Sant Joan tant les fan els caixers i cavallers, com els que, per exemple, fan la llenya de les carotes; com tants d'altres. Els pastissers també som partícips de la festa.

Com són els preparatius?
Les setmanes prèvies a la festa hi ha molta feina i encàrrecs. Elaboram dolces, macarrons i ensaïmades, com també preparam berenars per endur de xocolati i ensaïmades, pastissos... Tot el que faci falta perquè la gent tengui la taula parada per Sant Joan! Fem feina a tope fins el dia 23, després a disfrutar...

Alguna anècdota santjoanera...
Que em convidin a una casa al Caragol de Santa Clara i m'ofereixin per menjar productes que he fet. És polit i gratificant.

El futur de la pastisseria passa per...
Elaborar productes ecològics i 'light', que fugin dels greixos, naturals i autèntics.