TW
0

Autofitxa. Em dic Francesc Juanico Barber i sóc d'Alaior. Estic casat i tenc dos fills, en Joan i n'Esperança. Faig feina de cuiner a la Base Naval de Maó des de fa 16 anys. M'agrada molt la música i la fotografia. Sóc el guanyador del concurs del cartell de les festes de Sant Llorenç 2011 que convoca cada any "es Diari".

Com i quan va captar la imatge guanyadora?
Va ser el diumenge de festes de l'any passat a la plaça del jaleo. Cada any aprofit per fotografiar la qualcada.

Anava amb la idea de presentar les fotografies a concurs?
No. Però un dia vaig veure un anunci al "Menorca" que convidava a participar en el concurs i em vaig animar. En vaig presentar quatre o cinc.

Què va pensar quan va saber que era el guanyador?
No m'ho creia. Em van telefonar de "es Diari" i va ser un poc com un somni. El més il·lusionant, més enllà del premi, és veure la teva fotografia penjada per tot. És una gran satisfacció i t'anima a seguir fent fotografies. Un concurs com aquest és una oportunitat per la gent aficionada a la fotografia com jo.

Sempre va amb la càmera amb mà quan va a les festes?
Sí, perquè el bot del cavall em sembla una estampa molt polida. Les festes són una cosa molt nostra. Veure els cavalls engalanats, els caixers… Jo sempre dic als amics de fora que per entendre-ho ho han de veure, sinó no poden arribar a captar què significa.

Des de quan és aficionat a la fotografia?
Des de molt petit. Sempre he tingut la il·lusió de fer una fotografia polida.

Ha dut a terme qualque tipus de formació?
No, sóc autodidacte.

Què és el que més li agrada fotografiar?
Tot. Per Nadal m'agrada fotografiar els al·lots, i quan hi ha una celebració com ara una comunió, aprofit.

Quina és la clau per captar una bona imatge?
En dècimes de segon, la foto canvia molt. Has de captar el moment adequat. A vegades penses que en aquell moment i en el punt en què estàs aconseguiràs una bona fotografia i en canvi, després la fas i veus que no era el que t'esperaves. Però açò és el més polit.

Quin missatge llançaria als alaiorencs i visitants de cara a les festes?
Que aquest esperit festiu característic del poble d'Alaior durant les festes, en què hi ha alegria, pau i germanor, continuï tot l'any. I per suposat, desitjar molt bones festes de Sant Llorenç 2011 a tothom.