diversitat. La varietat de disciplines i d’estils va ser un dels grans atractius de la cita artística - Gemma Andreu

TW
0

Art en estat pur i en un marc original i acollidor, com són les cases del casc antic, és el que es va poder observar ahir as Mercadal amb motiu de la celebració de la segona edició de les Vesprades d'Art.

Tot just a les set de la tarda, a Ca n'Àngel, el batlle, Francesc Ametller, donava per inaugurada l'activitat convençut del seu èxit. "L'art és cultura i la cultura és vida. Aquests dos dies as Mercadal n'hi haurà molta de vida", va assenyalar. A més, recordant la primera experiència de les Vesprades, celebrada l'any 2009, Ametller va instar a mercadalencs i visitants a fer revifar l'esperit de les festes de Sant Martí. "Fa dos anys l'ambient era l'habitual de les festes. Esperem que enguany passi el mateix", va destacar.

Per damunt de tot els protagonistes van ser ahir els artistes i les seves creacions. El president de l'Associació Punt@RT, Josep Moncada, va voler assenyalar, abans de donar el tret de sortida al recorregut, la importància de l'art en la societat, alhora que va posar en valor el grapat de sentiments que genera qualsevol producció artística.

Els veïns des Mercadal i els visitants que no van voler perdre's la cita amb l'art van poder gaudir d'una gran varietat de disciplines artístiques. Dissenyadors tèxtils, pintors, escultor, joiers i ceramistes van donar color i ambient als carrers del poble.

Entres els pintors, destacaren, entre d'altres, Julieta Oriola, Miquel Cardona, Torrent Vivó, Marianela Gallardo o Rafel de la Rica, convidats especials de l'organització.

Si una cosa destaca d'aquesta cita celebrada as Mercadal és la gran varietat d'estils i temàtiques. Des de quadres inspirats en les festes patronals fins als paisatges més simbòlics de l'Illa, tot té lloc a les Vesprades.

La mostra de 42 artistes dóna per molt i la originalitat hi té cabuda. Per exemple, a l'exposició de l'artesana Neusica, creadora d'un grapat d'articles ben variat. Senalles, ventalls i fins i tot penja-robes inspirats en el Barça.

Tot i que l'ambient va començar una mica fred, en part per la calor que apretava ahir al capvespre, a poc a poc els carrers des Mercadal van anar omplint-se de curiosos, fent revifar per moments, l'ambient de germanor d'antany. La coral Moments a Cor, amb la seva actuació, va contribuir a acabar d'instaurar la festa als carrers del poble.

Entre els més satisfets per la iniciativa, els estiuejants a l'Illa que van assistir encuriosits a les cases del poble. És el cas de Joan Forcada, que es mostrà sorprès i que qualificà d'"atractiva i original" la proposta artística.

A banda dels artistes, els altres protagonistes del dia van ser els propietaris de les cases on s'exposaren les obres. Joana Riudavets, que acollia la mostra de la seva filla, Magda Triay, es mostrava satisfeta per col·laborar amb una activitat "bona pel poble" i que aporta ingredients diferents a l'estiu mercadalenc.

Avui, a partir de les 19 hores i fins a mitja nit, les cases des Mercadal tornaran a obrir les seves portes per gaudir del millor art local.