TW
0

Ahir va morir a Maó, una setmana després d'haver complert 107 anys, la veïna d'aquesta ciutat Micaela Sintes Bagur, que ostentava la condició honorífica de persona més anciana de Balears.

Micaela Sintes havia nascut el dia 10 d'agost de 1904, festivitat de Sant Llorenç, a la casa dels seus pares del carrer de sa Rovellada de Dalt, a Maó. Feia només tres dies que Sant Lluís havia constituït el seu Ajuntament, com a resultat del procés de segregació municipal respecte de Maó.

Micaela va aprendre les primeres lletres a ca ses Monges del Cós de Gràcia i després va continuar la seva formació primària a ca'n Fontirroig. Ella i el seu germanet Joan van quedar orfes de pare el 1911, per la qual cosa van establir-se amb la seva mare a la casa dels l'avis materns a Llucmaçanes.

Set anys després van viatjar a Toledo, on el seu germà va estudiar la carrera de militar i ella es va dedicar a brodar les estrelles que duien els uniformes dels militars. Solia contar que guanyava tres pessetes diàries, a raó de 50 cèntims de pesseta per cada una de les estrelles que brodava cada dia.

El 1927 van tornar a Menorca i Micaela va dedicar-se a les feines domèstiques, donat que els censals que cobraven de diferents propietats li permetien una certa estabilitat econòmica. Durant les dècades de 1950 i 1960 va regentar un negoci de confecció de vestidets i peücs per a nadons, per compte d'un empresari tèxtil català.