Espectacle. Cavalls, capgrossos, música i bon ambient van ser els ingredients principals d’una jornada llarga i intensa que no va deixar indiferent ningú. Ferreries era ahir ple de gent desitjosa de gaudir de l’espectacle que any rere any brinden les festes - Paco Sturla

TW
0

Ferreries es va convertir ahir en un punt de referència per a qualsevol que tingués ganes de passar una estona distesa enmig d'un ambient immillorable. El primer dia gran de les festes de Sant Bartomeu va adornar el poble amb alegria, emoció i diversió.

Des de ben prest, cada detall present a qualsevol racó de Ferreries posava en evidencia que el d'ahir no era una dia més. Banderoles per tot arreu, veïns que anaven carrer amunt i carrer avall per ultimar els preparatius de dos dies plens d'activitat i comerços celebrant amb "pomada" les jornades de festa que els esperaven conformaven un paisatge ben atractiu.

Tot estava a punt quan a les 12 del migdia, el caixer sobreposat rebé la bandera del patró, just abans d'un dels moments més emotius per als ferreriencs, el primer toc de fabiol. Silvia Pons va protagonitzar l'acte que donava el tret de sortida a un dia molt llarg. Tot seguit va ser la Banda de Música qui va agafar les regnes de la celebració amb la interpretació de l'himne de Ferreries.

Després d'una pausa per dinar i preparar-se per l'intens capvespre, el repicar de campanes i el llançament de coets anuncià que la festa grossa ja era molt a prop.

Els capgrossos, al ritme de la música del Banda de Ferreries, van iniciar la desfilada pels carrers del poble, deixant al seu pas les cares esbalaïdes dels més petits. Entre els espectadors, fillets que vivien les seves primeres festes de Sant Bartomeu i pares que desglosaven els detalls de cada instant perquè res perdés sentit pels més petits de la casa.

Ja al llarg de les primeres hores del capvespre, Ferreries acollia l'arribada dels primers visitants. Molts turistes, aprofitant la seva estada estiuenca a l'Illa, no van voler perdre's l'espectacle de la tradició que regalen les festes patronals dels pobles de Menorca.

Retirats els capgrossos, i amb una gernació que recorria cada racó del poble, els cavalls van acaparar tot el protagonisme. El recorregut tranquil pels carrers més cèntrics i els primers bots escalfaren l'ambient previ al jaleo.

L'explosió de sentiments i emoció arribà amb les primeres notes de la Banda al Pla de l'Església. Sa capellana, Joan Bosco Faner, i el caixer batlle, Josep Maria Huguet, feren entrada i donaren per iniciat el va i ve de cavalls sobre l'arena.

De dos en dos, els cavallers mostraren la seva destresa damunt el cavall, fent gaudir d'un espectacle molt entretingut que rebé la recompensa del ferreriencs i visitants en forma d'aplaudiments i veus d'ànim. Tret de qualque relliscada, caixers i cavallers van viure una jornada tranquil·la al Pla de l'Església.

Com tranquil va ser el dia també per a la Creu Roja. Pocs incidents i cap de consideració. Al tancament d'aquesta edició, la Creu Roja havia atès a 19 persones, la gran majoria per contusions.

La festa continua avui des de bon matí. A les 8.30 hores, alegre diana amb la Banda de Música de Ferreries i la comparsa de capgrossos. Ja a les 11 arribarà el segon jaleo d'aquestes festes de Sant Bartomeu, amb què l'ambient de goig tornarà a envair Ferreries.