Homenatge. El bisbe lliurà un record als voluntaris que durant anys han tingut cura de l’ermita rural i agraí a tots els rectors de Sant Rafel la responsabilitat de fer-se’n càrrec de l’església rural - Paco Sturla

TW
0

Centenars de persones de totes les parròquies de Ciutadella van commemorar ahir fosquet el martiri de Sant Joan Baptista en una multitudinària trobada festiva a Sant Joan de Missa. Un any més es sentí la devoció popular que desperta a Ciutadella el missatge del Precursor i l'ermita rural. La celebració de l'Eucaristia va ser presidida pel bisbe Salvador Giménez Valls, acompanyat pel vicari general, Rafel Portella, el rector de la Catedral, Gerard Villalonga i alguns dels capellans de l'Arxiprestat de Ciutadella, com Bosco Martí i Francesc Cardona, entre d'altres. L'Eucaristia, que va ser animada pels cants del grup de músics de la Parròquia Sant Antoni Maria Claret, es va celebrar al pati del temple i va ser l'acte central d'una vetlada que continuà amb les ballades de fandango del Grup Folklòric Sant Isidre i amb una multitudinària bereneta, la recaptació de la qual es destinarà al manteniment de l'ermita i de la casa d'acollida.

A l'homilia, el bisbe exhortà tots els representants de les parròquies de Ciutadella a ser valents. Monsenyor Giménez Valls va fer un símil de la valentia de Sant Joan Baptista amb la valentia que el Papa Benet demanà als joves en la recent Trobada Mundial de la Joventut a Madrid i encoratjà a no tenir por en ser testimonis de la fe. L'Eucaristia finalitzà amb l'ofrena davant la imatge del sant Precursor. La novetat de la festa d'enguany va ser l'homenatge als voluntaris que durant anys s'han encarregat del manteniment de l'ermita, la casa de colònies i el pati. El bisbe, com a mostra d'agraïment, lliurà l'obsequi d'una rajola amb la imatge de Sant Joan Baptista a Perico Llorens, Cristòfol Llorens, Siscu Cursach, Pepe Ferrer i Pepe Marquès, i un ram de flors a Tònia Fedelich i Juanita Mercadal. El prelat també va tenir paraules d'agraïment a tots els capellans de Sant Rafel que han tingut la responsabilitat de l'ermita i a l'actual rector de la parròquia, Jaume Ametller, per la seva dedicació en els últims anys.

A partir d'ara, l'església rural es gestionarà directament des de la Cúria, com també hi haurà nous voluntaris que ajudaran o rellevaran els més veterans. Una altra de les novetats d'enguany, i que va rebre molt bona acollida, va ser la visita guiada al recinte de l'església rural, conduïda per Carlos Torrent, i que desvetllà aspectes històrics d'una ermita que la gent de Ciutadella du en el cor per la vinculació amb Sant Joan i la pagesia.