TW
0

Autofitxa
Vaig néixer el 8 gener de 1940 al Cós de Gràcia. Durant 46 anys vaig fer feina al taller d'òptica de la botiga Carreras, al cap de cantó de la Costa d'Hannover. Ara estic jubilat. Soc fadrí. Soc jugador del Club d'Escacs d'Es Castell el passat cap de setmana vaig participar en el Campionat d'Espanya que es va celebrar a l'hotel Aguamarina de l'Arenal d'en Castell.

Quan va començar a jugar als escacs?
Quan em vaig jubilar als 63 anys vaig començar a anar pel Centre de Persones Majores del Consell insular, ubicat al Camí des Castell. Allà vaig començar a jugar als escacs però érem molt pocs els aficionats. Durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia de Maó s'organitza anualment un torneig de partides ràpides al Carrer Nou i amb 69 anys em van oferir participar. Des de llavors vaig decidir jugar am el Club d'Escacs des Castell,

Havia jugat abans?
Sí però mai havia competit. Sabia jugar als escacs perquè en ocasions organitzàvem partides amistoses amb alguns familiars.

Ara competeix?
Sí. Anualment participo en el Campionat de Menorca d'Escacs i el darrer cap de setmana vaig jugar també en el Campionat d'Espanya que s'ha portat a terme a l'Hotel Aguamarina de l'Arenal d'en Castell.

Com va anar?
Bé. Vaig jugar vuit partides i vaig guanyar una. Només jugàvem quinze menorquins i s'ha de dir que el nostre paper en aquest campionat ha estat discret. Els contraris eren molt bons!

Entrena durant la setmana?
Sí. El Club d'Escacs d'Es Castell sol repassar el dimarts les partides jugades però normalment jo no hi vaig. Els divendres juguem de 17 a 19 hores entre nosaltres, feim partides amistoses. A l'estiu ho fem a un restaurant de Cala Corb i a l'hivern anem al local del Club. També jugo els dilluns al capvespre al Centre de Persones Majors del Consell. Anualment s'organitza un campionat i els dos darrers anys he quedat en segona posició.

Que li aporten els escacs?
Per mi és una afició, és un al·licient. Jugar m'entretén molt. Des de que sóc jugador del Club d'Escacs des Castell he notat que he millorat. Abans m'embullava molt però ara començo a dominar la tècnica.

Practica a casa?
Sí. Tinc diverses revistes i uns dvd's. Em serveix com a entreteniment i per aprendre una mica més.

Quina és la clau de l'exit?
Els grans mestres dels escacs estudien molt. És important saber jugar però també has d'estudiar moltíssim per ser un bon jugador.