Campanya. Jaume Bauzà, Manuel Vidal i Mateu Tous, ahir a les dependències d’ENDESA del carrer Vasallo - Gemma Andreu

TW
0

Anar a l'oculista és una tasca gairebé rutinària per als ciutadans de països desenvolupats i molt més la inclinació de canviar d'ulleres de tant en quant. Per a les persones que viuen a un país pobre o que travessa una situació de conflicte resulta impossible aquesta rutina i és més un luxe que una necessitat.

És en aquest sentit que la Fundació Bona Llum en col·laboració amb ENDESA i Apotecaris Solidaris posa en marxa a Menorca la campanya "Una nova mirada" amb l'objectiu de recollir les ulleres usades i que la ciutadania té en un racó de casa i fer-les arribar als col·lectius més desfavorits, principalment d'Amèrica Llatina i Àfrica.

Les xarxa de farmàcies de l'Illa així com els diferents centres de la companyia elèctrica instal·laran uns punts de recollida per facilitar les aportacions de tota la societat illenca.

La Fundació Bona Llum pretén sensibilitzar la societat per tal que amb la seva aportació es puguin dur a terme activitats de cooperació.

Un equip d'optometristes revisarà i catalogarà les ulleres recollides, separant les que directament ja es poden utilitzar. Les altres, es reciclaran, bé amb els propis mitjans de la Fundació, bé amb el suport d'escoles d'optometria amb les que la Fundació Bona Llum manté acords de col·laboració.

El president de la Fundació Bona Llum, Jaume Bauzà, indica que la campanya ha desbordat a Palma les previsions inicials. De fet, ja s'han recollit unes 5.000 ulleres amb aquesta campanya que ja s'està desenvolupant a Mallorca i a Eivissa. Amb això, Bauzà apunta que des de la Fundació s'està estudiant la possibilitat d'ampliar les instal·lacions per poder triar i dur a terme la tasca de revisió de cadascuna d'aquestes ulleres.

A més, Bauzà explica que la Fundació desenvolupa projectes de cooperació internacional en l'àmbit de la salut ocular a Quiché (Guatemala) i a Meki (Etiòpia) havent prestat atenció integral oftalmològica a més de 2.000 infants.

La campanya es va presentar ahir a les dependència de la companyia elèctrica a Maó amb la presència del president de la Fundació Bona Llum, Jaume Bauzà, el president d'Apotecaris Solidaris, Mateu Tous i el delegat d'ENDESA a Menorca, Manuel Vidal.