Protagonistes. Biel Camps, a l’esquerra, amb Rafel Torrent, un del fills del "mestre" - Paco Sturla

TW
0

"Tots els al·lotots als que ens agradava pintar passàvem per les seves classes de dibuix. Torrent era una persona molt especial i humana". Biel Camps (Ciutadella, 1936) recorda amb enyorança els seus primers anys davant el paper en blanc. Una relació entre mestre i alumne que després es convertiria en amistat.

Avui la galeria Retxa de Ciutadella reuneix 60 dibuixos emmarcats del pintor José Roberto Torrent (1904-1990) i una quinzena d'olis -en petit i gran format- de Camps. El camí de dos autors que torna ajuntar-se de nou. L'exposició, que s'inaugura demà a les 20.30 hores i que romandrà oberta fins el 5 de gener, és possible gràcies a la cessió d'un dels fills del pintor, Rafel Torrent.

"Tots són dibuixos inèdits que pertanyen a la meva col·lecció privada", explica Rafel. Una sèrie procedent dels anys 70 i 80 amb la presència de molta figura i un parell de caricatures de les més elaborades.

"Que la mostra sigui amb en Biel és entranyable perquè ja va ser ell qui va fer el retrat del meu pare quan el van nomenar fill il·lustre", diu.

Camps presenta producció majoritàriament nova amb paisatges illencs i alguna figura.