Religiosa. Marxa cap a Roma després de tres anys a Ciutadella - I.P.D.R.

TW
0

La directora titular i Superiora de la Congregació de la Consolació, María Dolores García Guimerà, abandonarà les seves funcions a Ciutadella la primera quinzena de gener, per prendre possessió del càrrec de consellera de la Superiora General de les Germanes de la Consolació a Roma, després del recent nomenament.

Com explica ella mateixa, que dimecres passat va tornar a Menorca després de ser a la capital italiana, "una de les funcions del Capítol General que s'ha celebrat aquests dies, és escollir les persones que han de governar la congregació, les autoritats màximes, i he estat escollida per formar-ne part".

Per a la religiosa, que ha estat tres anys a Ciutadella, aquest càrrec suposa un repte, tot i que no li ve de nou, ja que serà la segona vegada que és consellera general. I és que entre 1999 y 2005 ja va ocupar aquest càrrec. "En aquella ocasió hi anava sense saber on anava, ara ja ho conec, ja m'estan enviant correus dient-me que m'estan esperant", diu.

Quan arribi a Roma, la germana haurà de "conèixer l'estat de la congregació, veure les tasques a fer arreu del món i ajudar a prendre determinacions en aquests moments difícils, perquè la congregació té ara menys presència a Europa, però està creixent a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina", indica.

María Dolores García (Morella, Castelló, 1956) creu que la crisi que hi ha a nivell global ve determinat, en part, "perquè estem en un món en el que no hi ha valors i la vocació cristiana creu en els valors. En aquests moments la societat és massa consumista", assegura. "No es coneix el que suposa la vocació religiosa o el que suposa el coneixement de l'Evangeli de Jesucrist, perquè sinó hi hauria vocacions, però estem tan distrets en coses que ens fan la vida agradable que no ens adonem", lamenta. "He sentit a grans pensadors i estic convençuda que és més una crisi de valors que no econòmica, tot i que hi ha molta gent que ho està passant molt malament. Si el valor de la honestedat hagués estat viu no hi hauria tants patiments en tantes famílies", afegeix. "Falta molta humanitat", diu, esperançada de que es produeixin canvis gràcies a "l'educació, la formació, a l'experiència de valors (...) Però penso que la situació es capgirarà, gràcies a la gent bona que entén que els valors s'han de viure, perquè si esperem que els que ens governen ens canviïn la vida, potser se'ns passarà la vida", afirma convençuda la nova consellera de la Superiora General.