D’esquerra a dreta, David Marquès (bateria), Quim Ribó (guitarra solista), Pedro Sánchez (veu i guitarra) i Lluís García (baix) - DM

TW
0

Fa uns mesos actuaren a Alaior amb un magnífic èxit de públic. Aquells que gaudiren del millor tribut dels Metallica a l'Illa, podran tornar a veure'ls aquest divendres a Ciutadella. Per als qui encara no han descobert l'energia de Motorbreath dalt l'escenari, tenen una nova oportunitat de fer-ho al Cafè des Museu.
Pedro Sánchez Tuomala (veu i guitarra), David Marquès (bateria), Quim Ribó (guitarra solista) i Lluís García (baix) són els artífexs de la reinterpretació més autèntica dels projecte musical del popular James Hetfield. Pedro Sánchez parla del per què i com decidiren donar un alè de vida als Motorbreath.

Què té Metallica per a que no hagin decidit fer una banda tribut, per exemple, a Michael Jackson?
Home, tocar els temes de Metallica és difícil, però el de ballar com en Michael Jackson ja seria massa.

Tots els membres del grup són fidels seguidors del heavy metal?
Efectivament. Tots som músics d'amplis horitzons, ficats a diferents projectes, però l'adolescent que duim dins s'estima aquesta música per damunt de tot. I amb aquest projecte li hem donat una alegria.

Què ha fet gran als Metallica?
Fins a un cert punt, la seva carrera va ser perfecta. De liderar un moviment underground a començaments dels vuitanta, van passar a dur el heavy metal a les masses amb el seu disc homònim de l'any 1991. Després es van tallar els cabells i feia un poc de vergonya ser fan de Metallica, una mica com ser del Barça a finals dels 90. Però si els Metallica t'atrapen no et deixen anar mai més.

Com seleccionen els temes alhora de preparar un concert tribut?
És obvi que hi ha cançons que no poden faltar, però hi ha alguns temes no tant coneguts que feim per la senzilla raó que ens encanten i ens ho passam genial tocant-los.

L'estrena de Motorbreath fou a Alaior amb un concert immillorable. Què espera al públic de Ciutadella aquest divendres?
Una descàrrega diferent a la d'Alaior, en la distància curta, cara a cara, amb una energia més crua. I tres temes nous.

Què és el millor de reinterpretar a James Alan Hetfield dalt l'escenari?
Hetfield és un dels meus ídols des de l'institut. Mentre tothom al·lucinava amb els jugadors del Madrid o les Spice Girls, jo imitava les seves postures davant el mirall. M'aprenia cada síl·laba de les seves cançons i fantasiava amb tocar les seves cançons a un escenari. Així que et pots imaginar.

És necessari revitalitzar el heavy metal a Menorca?
El públic heavy és el més fidel. Quan hi ha una cita important, la gent treu la seva samarreta dels Maiden de l'armari i es presenta allà on sigui. Així que el heavy metal està ben viu. El que passa és que no s'entera ningú. I ja està bé així.

Per què han escollit el nom del grup (Motorbreath) en funció de la tercera cançó de l'àlbum "Kill 'Em All" dels Metallica?
És un boníssim tema que xerra de viure ràpid, sense seguir normes i segons els teus ideals. Un bon missatge. I a més, Motorbreath sona un poc com Motörhead. Mola!

Què pensen que dirien els Metallica si els veiessin en plena acció?
El guitarrista Kirk Hammett possiblement gravaria en vídeo a en Quim Ribó, per recordar com es toquen correctament els seus propis solos. I el bateria decidiria que ha d'anar a córrer per posar-se en forma i estar a l'altura d'en David Marquès.

Convidin els menorquins a gaudir del concert al Cafè des Museu.
Aquest divendres, a partir de les 22.30 hores, omplirem el Cafè des Museu de "riffs" assassins i dobles bombos trepidants. A més, Ivan Khanet i Joan Pons (Johnny Bridges) estaran encadenant tema rere tema fins a altes hores de la matinada. Si tens millor plan que aquest, ja me'l contaràs.