Dijous llarder. El centre de Maó es va omplir d’avis, com na Bea i n’Ignasi, abelles i tot tipus de disfresses - Paco Sturla

TW
0

Vaques vermelles, tortugues mediterrànies, sargantanes, gallines i ratpenats es passejaven ahir matí per la plaça Constitució de Maó. Però a més també hi havia pastanagues, albergínies, crancs i calamars que caminaven pels carrers del centre de la ciutat. I fins i tot ensaïmades.

El carnaval infantil va convidar a sortir els alumnes de gairebé tots els col·legis de Maó per lluir la disfressa que amb tanta il·lusió havien preparat durant els últims dies. El col·legi Antoni Joan dedicava tot el seu entusiasme a les races autòctones menorquines; Verge de Gràcia als productes, i productors, també de l'Illa. A la plaça els esperava na Xinxeta que els feia desfilar per una passarel·la no sense abans fer-lis algunes bromes simpàtiques sobre les seves disfresses.

Hi van pujar els pallassos de La Salle, els indis de l'Escoleta Cap de Creus i els avis de Sant Josep. Llavors les càmeres fotogràfiques immortalitzaven un moment en el que els més petits feien lluir el seu entusiasme.

Al capvespre Maó traslladava la seva festa al pavelló Sínia Costabella a més d'algunes escoles, com Verge de Gràcia i La Salle, que obrien les seves portes amb festes particulars.

Alaior també es va engalanar amb el cercavila dels disfressats abans que aquests baixessin al poliesportiu on tenien preparada una festa. El col·legi Doctor Comas va disfressar a tots els seus escolars amb motiu de les olimpíades. Des de ciclistes a piragüistes es deixaren anar poble amunt i poble avall.

Els del col·legi Mestre Duran van preferir fer la festa en la seva mateixa escola i per açò van demanar a tots els pares que els alumnes portessin tot tipus de complements per disfressar-se de bujots, conten que va ser una xalada. Pel capvespre l'ambientació va començar a la Plaça amb música, va ser així com cadascú per lliure o amb els pares van anar a cercar en Bernat Figuerola de l'ajuntament i el van dur fins al poliesportiu on tots els que van voler van ballar amb Música & Show.

Els alumnes del col·legi Sant Lluís van triar com a motiu de les seves disfresses el món vegetal sobre el que han fet tot tipus d'estudis durant les últimes setmanes. Roselles, fesols, cactus, fins i tot plantes carnívores!. Cada alumne ha aportat algun material per aprofundir sobre la matèria. Els més matiners en fer la rua van ser els de l'escola infantil Ses Caneletes, els del col·legi públic Sant Lluís van sortir un poc més tard. I al capvespre tots es van trobar a la festa infantil en la que van trobar, a més de música de Pinyeta Pinyol, bereneta per tothom i tallers diversos.

As Castell van fer rueta els fillets i les filletes de l'escola infantil Pitufilandia i al capvespre l'AMPA del col·legi Ruiz i Pablo va organitzar una festa a la plaça del Mercat. Cada poble va dedicar esforços a que els seus més petits habitants gaudissin de la màxima diversió.