Consell. Isabel Rodríguez, Maruja Baíllo i Miquel Àngel Marquès - Gemma Andreu

TW
0

L'organització de les VIII Jornades d'Història Local i Patrimoni Cultural a l'Illa de Menorca ha elaborat un programa en què participaran més de vint conferenciants i ponents, a més d'oferir una sèrie d'activitats i propostes variades. Tenen el propòsit de difondre el coneixement del patrimoni cultural menorquí a la vegada que conèixer experiències foranes que permetin enriquir l'anàlisi i el debat per crear consciència entre la societat. Enguany les jornades es celebraran a Alaior, a la Sala d'Activitats Ciutadanes de l'Ajuntament durant els dies 9, 10 i 11 de març. Fins el mateix divendres dia 9, a les 16 hores, està oberta la inscripció, que a més es pot realitzar prèviament establint contacte amb el Centre d'Estudis Locals d'Alaior.

La Guerra Civil, els camins rurals, l'arqueologia, l'etnologia i els oficis artesans són els temes de les jornades. D'entre els convidats de fora, Pepita Padrós Martí, del Museu Arqueològic de Badalona, és una de les destacades segons Miquel Àngel Marquès, qui juntament amb Martí Carbonell organitzen les jornades. El cas del patrimoni arqueològic de Badalona és exemplar, segons Marquès, i una de les aportacions que sens dubte esdevindran més interessants. De fora també es va voler destacar la ponència de Magdalena Salas que exposarà el projecte de restauració de la farinera industrial de Can Beió. Dels menorquins són ja habituals Pau Salort, el propi Miquel Marquès, Pere Alzina o Elena Sintes, als que es sumen altres com Francina Cardona.

Organitza les jornades el Centre d'Estudis Locals d'Alaior. Estan patrocinades per l'Institut Ramon Muntaner i el departament de Cultura del Consell, hi col·labora l'Ajuntament d'Alaior i l'Obra Social Sa Nostra, a més de l'Institut Menorquí d'Estudis i la Universitat de les Illes Balears. Les jornades van dirigides a estudiants universitaris, professors, guies turístics i a totes les persones interessades en la cultura popular. Els interessats poden homologar dos crèdits.