Excursió. L’exemplar va tornar a volar en un descans de l’excursió que el GOB va organitzar diumenge - GOB

TW
0

El falcó siberià que s'ha recuperat al llarg de quatre mesos al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del GOB va tornar a volar diumenge, davant l'atenta mirada d'un centenar de persones. El moment escollit va ser una aturada en l'excursió del programa A peu de Menorca que va passar per la zona de la costa sud que uneix els termes de Maó i Sant Lluís.

Davant les instal·lacions del campament de Biniparratx, Josep Cumplido, responsable del Centre de Recuperació, va mostrar als assistents el bell exemplar. Va explicar que es tracta d'un integrant d'una subespècie que viu a Sibèria. Aquestes aus baixen en migració cap el sud quan arriba l'hivern.

La femella alliberada diumenge va quedar a Menorca després de trencar-se un ala, fet que va motivar una intervenció quirúrgica i un llarg procés de rehabilitació. L'alliberament va anar a càrrec d'una voluntària del Centre, que d'aquesta manera va agrair el treball de tota aquesta gent. El GOB aprofita per demanar recolçament econòmic a un servei que enguany s'ha quedat, de nou, sense un sol euro del Govern.