TW
0

L'Àrea de Cultura de Ciutadella s'ha proposat que la Festa del Llibre d'enguany es pugui celebrar amb un cost zero per a l'Ajuntament. La regidora Auxiliadora Pons explica que la situació econòmica municipal ha obligat a fer "un esforç i a tenir imaginació" per a què la fira no suposi cap despesa per al Consistori.

La responsable de Cultura confirma la reunió mantinguda aquesta setmana amb els llibreters en la qual va exposar les intencions de l'Ajuntament de contenció de la despesa per a la fira. Auxiliadora Pons explica que el Consistori es farà càrrec del muntatge de l'envelat a la Plaça des Pins, "una feina que realitzarà el personal municipal de la brigada en horari laboral". A la vegada, l'Ajuntament assumirà l'organització de les activitats culturals paral·leles "amb la col·laboració cultural de persones i entitats". En contrapartida, la regidora plantejà als llibreters que s'haurien de fer càrrec de les despeses de la vigilància jurada nocturna de l'envelat durant els dies de la fira de llibres.

És la primera vegada que els llibreters i els responsables de les parades hauran d'assumir la contractació d'un vigilant, un servei que fins ara havia cobert cada any l'Ajuntament. La presència d'un vigilant privat és necessària perquè els llibreters deixen a les parades durant la nit tot el material que exposen durant els dies de la fira.

La regidora de Cultura valora la predisposició del sector per aconseguir mantenir una edició més de la Festa del Llibre, una data emblemàtica per a la cultura local. Auxiliadora Pons també destaca la implicació de les entitats i particulars en fer possible una agenda d'activitats paral·leles a la fira. Així, els alumnes de tercer cicle de Primària dels centres educatius de Ciutadella seran els encarregats de fer el pregó que obrirà la Festa del Llibre amb la lectura de fragments de l'obra de Francesc de Borja Moll, "Els meus primers 30 anys".

La introducció anirà a càrrec de Pau Faner. També els alumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa protagonitzaran un conte musicat. A la vegada, l'Associació de Gent Gran i Pensionistes impartirà un taller sobre els jocs antics populars. Altres col·laboradors seran Jordi Gutiérrez, Martha Escudero, Marta Mañes o Núria Pons Capella, guanyadora del Premi Contarella 2011, entre d'altres.

La regidora confirma que enguany no es celebrarà la fira de llibres que s'organitzava a la Casa de Cultura per a les escoles, en canvi, segons avança, la Festa del Llibre a la plaça des Pins es perllongarà fins el dilluns dia 23 per a que els alumnes la puguin visitar.