Es Mercadal. Ahir els restauradors van presentar els plats que oferiran a la Mostra Gastronòmica - cris

TW
0

Es Mercadal celebra aquest cap de setmana la X Mostra Gastronòmica amb la presència de vuit restaurants i un forn pastisseria al Recinte Firal, on tothom que s'atraqui se n'anirà amb molt bon sabor de boca. A més, tant dissabte com diumenge, a les 12 hores es podrà presenciar un show cooking a càrrec d'Ariel Carballo, cuiner de l'Hotel Rural Sant Ignasi.

Es Mercadal es presenta com una terra d'hospitalitat que vol congregar tots els menorquins i visitants al voltant de la taula per assaborir la cuina local. Així ho va pintar ahir el batlle Francesc Ametller, que va presentar la fira juntament amb els vuit restauradors, el pastisser i el cuiner del show cooking. Ametller va dir que ofereixen qualitat, quantitat i bon preu, dotze euros per cap. Des de l'Ajuntament volen garantir la celebració d'una fira que és important pel poble, on hi ha nombrosos establiments dedicats a la restauració, tot i veure's sense el suport de Fires i Congressos del Govern balear que els altres anys havia participat en la proposta.

Com a novetat destaca enguany la presència d'un tren turístic que farà un recorregut pel casc antic del poble fins al Recinte Firal.

Els plats que es podran degustar són els següents: pilotes de sèpia amb salsa d'ametlla de Las Vegas; copa tropical amb còctel de cava i cruixent de Ca Na Marga; entrant de canonets de pasta en full farcits de pastís de peix de Restaurant es Cactus; popets amb salsa de Mesón Galicia; vedella de Menorca amb salsa de Molí d'es Racó; guisat de peix, marisc i patates, senzill i casolà, de Son Resort Hotels Menorca; fideuà pagesa amb caragols de Flamingo; arròs de magret d'ànec amb boletus i foie de l'Alcalde; i pa fet amb farina alemanya, cocs i tortada amb plàtan caramel·litzat de Pedro Forn i Pastisseria.
Els restaurants participants oferiran una degustació de les tapes presentades a la fira durant el cap de setmana dels dies 5 i 6, quan es celebrarà Món Creatiu, i els dies 12 i 13, durant la Fira del Cavall.