La Mola. Klaus Netzle es submergí entre els murs de la fortalesa i produí una gran exposició - La Mola

TW
0

La Mola fascina els artistes, és una font inesgotable d'inspiració i de descoberta d'espais, matèries i sensacions que provoquen creativitat pura que es reverteix en la mateixa fortalesa en exposicions. Tres mostres estan preparant la seva entrada al recinte.

Joana Català, directora de la Fortalesa Isabel II, explica que aquest any varia el concepte i en lloc d'exposar l'obra d'un sol artista s'han convidat dues entitats a fer mostres col·lectives, "ens trobam que hi ha molta gent motivada a poder exposar a La Mola", afirma Català que dóna resposta així a la demanda. D'altra banda es manté el criteri d'exposar pintura i fotografia, dues matèries artístiques amb què els artistes aproximen una mica més Menorca als visitants de La Mola que solen ser la majoria foranis.

La primera exposició que recalarà aquest estiu serà la del grup Foto/Llum de Ferreries que inaugurarà a mitjans de juny i anirà mostrant distintes col·leccions al llarg de tres mesos que tracten el tema de les festes i les tradicions menorquines.

La mostra de pintura porta per títol "A-illart" i es prepara per al mes d'agost. Deu artistes menorquins, dos d'Eivissa i tres de Mallorca es concentraran entre els gruixuts murs de pedra amb pintura i instal·lacions, una mostra "plena d'elements plàstics i estètics, amb símbols i signes poètics, capaços de portar-nos a diverses sensacions, emocions i convidar-nos a la reflexió", escriu Virginia Barber, la coordinadora.

I la tercera exposició arriba des del Museu Marítim de Barcelona, "Pirates a la Mediterrània" té un caràcter didàctic que els alumnes podran aprofitar fins l'octubre.