Claus. L’audiovisual explica el per què dels desajustos econòmics - interferències

TW
0

La Plataforma per la Solidaritat en Temps de Crisi, formada, entre d'altres, per entitats com la Fundació Vicenç Ferrer, Entre Pobles, Mans Unides o Carites, organitza a Menorca la projecció de la pel·lícula "Interferències", impulsada i produïda per l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Fundació Quepo. Un film que fa una reflexió sobre la crisi global i que posa nom als seus responsables, i que es pot veure avui vespre als cinemes del Canal Salat de Ciutadella (22 hores) i demà a l'Orfeó Maonès (a les nou del vespre).

"Interferències" és un treball en el que hi han participat, de manera desinteressada, més de 200 professionals del món del cinema, empreses audiovisuals, entitats socials, investigadors, empreses privades, economistes, activistes, tècnics, artistes i institucions públiques locals, i que han contribuït per convertir aquesta pel·lícula sense afany de lucre i de qualitat en una part més del projecte que es fonamenta en la seva pàgina web, www.inteferencies.cc, on hi ha tota la informació relativa al projecte.

Com explica un dels seus impulsors, Daniel Gómez, de l'Observatori del Deute en la Globalització, "Interferències" és una pel·lícula amb "vocació didàctica", i que esdevé el "producte estrella d'un projecte que es pot veure a la seva pàgina web. "Perquè la gent entengui la problemàtica, d'una manera molt pedagògica, i empra l'audiovisual per fer entendre quelcom que és difícil d'explicar".

De fet, segons Gómez, el film "pretén mostrar les causes dels desequilibris entre el Nord i el Sud, i ens atrevim a donar pistes sobre la crisi financera actual". I és que "al principi el nostre interès era explicar, les causes i els desajustos entre els països" més i menys desenvolupats, "però la crisi també ha arribat a casa nostra, i hem establert lligams amb la situació actual".

Aquests col·lectius tenen clar que hi ha coincidències massa evidents. "Les coses que històricament han passat als països del sud, el problema del deute dels països, i en què hi ha implicats l'FMI (Fons Monetari Internacional) o diferents creditors internacionals, ara veiem que està passant el mateix aquí, i amb els mateixos actors".

Aquesta pel·lícula es va estrenar a dues sales de cinema de Barcelona a finals del passat novembre (Girona i Alexandra, i només per internet ja l'han vist prop de 68.000 persones.