TW
0

autofitxa
Sóc Emma Sastre Barrachina, tenc 28 anys i sóc de Ciutadella. Vaig començar en el món de la dansa als sis anys fent ballet clàssic, i als 16 em vaig iniciar en la dansa oriental. Ara fa set anys vaig crear l'Associació Yemaya, on imparteixo classes. Entre les meves aficions hi ha la lectura, la música, nedar, anar a fer una cervesa, encara que la dansa és la meva autèntica afició.

Com va començar en el món de la dansa?
Vaig començar quan era petita, amb sis anys. Em vaig iniciar amb ballet clàssic durant uns sis anys. I m'agradava molt. Llavors vaig conèixer la dansa oriental a través d'una professora que va venir a Menorca a fer dansa del ventre. Vaig començar a fer classes i vaig anar aprenent, tant a l'Illa com amb cursos fora de Menorca, perquè aquí no es coneixia massa.

I dins de la dansa oriental com ha estat l'evolució?
Vaig començar amb dansa oriental i poc a poc he anat coneixent la dansa tribal-fusió, que aquí no hi ha ningú que l'imparteixi. A través de vídeos, d'internet i anant a Barcelona m'he anat orientant cap aquest estil.

A Menorca cada vegada hi ha més afició a les danses orientals?
Sí, ara ja es coneix molt, hi ha diferents professores i molta gent que en fa. Fa cinc o sis anys no es coneixia pràcticament.

Què és el més difícil en aquest tipus de danses?
El més difícil, al principi, és desbloquejar el cos. S'ha d'aprendre a coordinar, a aïllar cada part del teu cos i a fer-la moure com tu vols i no com et surt. Després, a poc a poc, es tracte de combinar una part aïllada amb una altra que faci un altre moviment.

Saber dominar el cos relaxa?
Sí, però més que relaxar el que fa és, segons em diuen les alumnes, quan són allà desconnecten de l'exterior, gaudeixen, s'ho passen bé. És un moment que gaudeixes, a la vegada que fas exercici físic.

L'afició per la dansa oriental va desembocar en la creació de l'Associació Yemaya.
Sí. Primer em van oferir donar classes a un centre. Em va agradar i en vaig fer a un altre lloc. Vaig veure que era el que volia fer. Va ser quan em vaig decidir a donar classes pel meu compte. Ara ja fa set anys que està en marxa.

I dissabte, final de curs...
Sí, dissabte vespre, a les 22 hores, al Palmeral de Cala en Blanes. És un espectacle de les alumnes, de final de curs, per tancar l'any. Consta de dues parts, en la primera hi ha diverses danses, principalment de fusió-tribal. La segona s'inspira en diferents èpoques i estils com el burlesque, el charleston, amb música actual. En total actuarem una vintena d'al·lotes d'entre 16 i 32 anys. Hi haurà coreografies bastant creatives, amb diferents elements per enriquir-les, ventalls amb plomes o balls amb cadires.