TW
0

Autofitxa
Visc as Migjorn Gran, tinc 37 anys i dos fills preciosos, en Josep de quatre anys i na Zaira de vuit mesos, que són el millor que m'ha passat mai. Músic, cantant i professor d'harmònica a sa Fàbrica de Músics de Ciutadella. Aficionat al caiac, harmònica, viatjar, llegir novela negra, escoltar música... Sóc la veu principal de Sarau, amb na Maria Marquès. Cofundador del grup amb en Xavier Martí. Sarau són també Josep Vinent (bateria i cors), Sergi Ameller (teclats i cors), Xavier Martí (baix), Pedro Sánchez (guitarra i veu), David Rotger (guitarra), Xemo Rotger (trombó) i Litus Arguimbau (Saxos i arrenjaments).

Com es presenta l'estiu de Sarau?
Amb molts concerts, vam començar la temporada de festes divendres de Sant Martí, seguirem dilluns a Fornells, dissabte i dilluns de Sant Cristòfol, passarem per Llucmaçanes, Alaior, Ferreries i Sant Lluís. De moment és el que tenim fermat. També hem fet alguns concerts amb una formació més reduïda a locals nocturns.

Afecta la crisi en els contractes?
I tant. Te volen estirar de per tot, alguns contracten la banda sencera i altres el format reduït, depenent del pressupost. A noltros ens agrada molt més quant hi anam tots, ja que té molta més força i presència. Crec que som s'única orquestra de Menorca que porta secció de vents.

Repertori d'enguany?
Cada any intentam renovar el repertori, deixant alguns temes que el públic sempre ens demana. No falta de res, un poc de tot i sobretot molta festa.

Quin és el vostre estil?
L'adaptam segons on anam a tocar, però bàsicament un poc de tot, a les festes el que ens demanen és un poc de canya, i noltros els hi donam, però els estils en que ens movem són molts, soul, ska, funk, rock, heavy metal, rock & roll, reggae, rock català, clàssics espanyols... Un altre món són les bodes, on ja tocam estils més ballables, però sempre acabam allà mateix, la gent vol canya.

Com va respondre la gent as Mercadal?
Tot i ser divendres, i molts es reservaven, vam tenir una bona escalfor. Es van portar molt bé, com sempre. Sempre ens hem sentit molt estimats, és el que ens motiva més a seguir donant sorpreses.

Com s'afronta una revetlla de festes?
La majoria ens dedicam a la música, i anam també a tocar a hotels i terrasses turístiques, així que normalment venim de fer una actuació i després ho hem de donar tot amb Sarau. La veritat és que ens buidam perquè la gent gaudeixi el màxim de les festes, i quant acaba i veim el resultat, si no hem tingut problemes tècnics, ens anem satisfets a casa.

Objectius a mig termini?
De moment estar a tope a cada concert, xalam de tocar amb la banda, i passar el millor estiu possible. Actualment també participo amb el Tribute a Pink Floyd que es repetirà el 10 d'agost a Son Martorellet, lloc on també formo part de "Somni" amb la meva germana (exSiboney), i amb qui també tenc un espectacle amb veus i harmònica. No ens queden dies lliures, no ens podem queixar si tenim en compte la crisi. Per altra banda, ens agradaria que els qui contracten tinguessin més en consideració que els músics també som treballadors, i ens haurien de respectar igual que a qualsevol treballador, i que ens milloressin les condicions de treball, que moltes vegades són patètiques.