Pregó de festes. El Pla de l’Església es va omplir per rememorar la història esportiva del poble - Cris

TW
0

Enguany, els encarregats del pregó i amb ell, d'encetar les festes de Sant Cristòfol de ses Corregudes, han estat els representants del club CD Migjorn de futbol, que compleix aquest 2012 quaranta anys d'història, no només esportiva sinó també social.

Així va quedar palès durant el pregó de festes, celebrat entre molta expectació i atenció al Pla de l'Església, amb un petit parlament de l'actual president del club, Pere Sales, i la projecció d'un audiovisual de prop de 45 minuts, amb entrevistes a alguns dels protagonistes que emocionaren i divertiren amb el seu testimoni en primera persona, i moltes imatges antigues. Les fotografies dels equips antics, del camp abans de sembrar-hi la gespa i de les principals gestes esportives del club, van agradar molt als assistents. Una mescla de nostàlgia i alegria tan pròpia dels dies especials. La festa major s'atraca, i es nota aquest caliu entre la gent.

Tal com va explicar el president, Pere Sales, la història del club està estretament lligada a la història de la gent des Migjorn Gran. El pregó ens va remuntar als orígens, a aquella primera tanca del camp de Cal Rei, on els fillets sempre hi havien jugat a futbol, a la compra que l'Associació Cultural Recreativa va fer dels terrenys per construir-hi l'actual camp de futbol i sobretot, a la bona disposició de la gent des Migjorn Gran que els dissabtes i els diumenges s'ajuntaven per fer-hi les obres.

Hi va haver temps per recordar les persones clau, com el primer president, Andrés Menorca, i alguns jugadors mítics, i els anys de glòria, com per exemple el 1979 quan es va guanyar la primera Copa de Menorca. O els 1981 i 1982 quan el CD Migjorn va ser campió de Balears i açò li va permetre jugar el torneig de categoria sub-23 a nivell estatal, viatjant el primer any a València i el segon any a Barcelona, per jugar al Mini Estadi.
El 2006 també va ser un gran any; quan el camp es va convertir en un modern camp de gespa.

Ahir vespre, durant aquest homenatge a tot el poble, no hi faltaren les felicitacions ni els obsequis. El CD Migjorn va reconèixer la trajectòria de les persones, va saber emocionar el poble sencer.