Sa granja. El pròxim curs s’impartirà el segon any del cicle d’Agroecològica i el primer d’Agropecuària - Archivo

TW
0

Quatre alumnes iniciaran el cicle formatiu de grau mitjà de Tècnic en Producció Agropecuària el pròxim curs. Després de tota la polèmica sorgida arrel de la desaparició inicial des estudis que es venen impartint tradicionalment a sa Granja com a oferta formativa de l'Institut Pasqual Calbó i Caldés, el cicle formatiu d'Agropecuària ha estat possible gràcies al conveni firmat entre la conselleria d'Economia i Agricultura del Consell i el Govern balear.

Des de l'Institut Pasqual Calbó i Caldés s'havia substituït el cicle de Producció Agroecològica per un de Jardineria, Vivers i Parcs que ha comptat amb una matrícula de quasi 30 alumnes. La recuperació del cicle d'Agropecuària no ha estat condicionada pel nombre d'alumnes matriculats, com va confirmar ahir el conseller d'Economia i Agricultura Fernando Villalonga, qui encara confia en què es rebin més sol·licituds tot i que sigui fora de termini.

La partida pressupostària que el Consell dedica a sa Granja és de 262.754,50 euros que inclouen, tal com explica el conseller Villalonga, la formació però també la capacitació i assessorament, i els treballs que realitzen els quatre docents que imparteixen el cicle a sa Granja, que es dediquen també a altres quefers. El pressupost també es destina a transport, comunicació, manteniment de les instal·lacions i subministrament de tot el que requereix el bestiar que es manté a sa Granja i que forma part de l'aprenentatge dels alumnes.

Per altra banda Rafel Andreu, director de l'Institut Pasqual Calbó i Caldés, del que depèn la formació professional a Menorca, va reconèixer que des dels inicis, fa nou anys, s'han tingut dificultats en adaptar el funcionament de sa Granja al propi funcionament dels cicles de formació professional, entre altres qüestions perquè els que imparteixen els ensenyaments per part de la Conselleria d'Agricultura són funcionaris i no docents.