TW
0

Autofitxa
Som na Magdalena Riudavets Pons, vaig néixer a Ferreries, però vaig venir a viure a Ciutadella als 7 anys. Estic casada amb en José, tenim un fill i una neta molt polida, que nom Emma i té 4 anys. El passat mes de juny em vaig jubilar, després de 22 anys de la meva feina a l'Ajuntament. He estat portera d'unes quantes escoles de Primària, de l'Escola d'Adults, de la piscina, i els darrers anys, de l'Escola de Música.

Vostè ha treballat molts d'anys per a l'Ajuntament de Ciutadella, expliqui'm com hi va arribar.
Després de fer feina a una fàbrica de sabates quan era joveneta i de despatxar quasi vint anys a l'esparteria de ca'n Llufriu, quan el nostre fill va ser una mica més gran em van proposar fer feina per a l'Ajuntament, un dia que li feia un enviat al meu home, que hi treballava de jardiner. Llavors no era com ara...

I què li van proposar?
Vaig començar fent neteja a la plaça del Peix, i ho vaig fer durant set anys. I també a l'Àrea de Cultura. Després vaig fer un examen per ser portera de l'escola Pintor Torrent, i vaig quedar segona a la llista. A partir d'aquí, al cap d'un mes em van necessitar de portera a l'Escola d'Adults, i vaig anar fent substitucions a l'Escola des Born, i al col·legi Pere Casasnovas.

I què me'n pot dir de la seva feina a la piscina municipal?
Hi vaig entrar quan feia cinc mesos que estava oberta i hi vaig fer onze anys.
L'obertura de la piscina va ser tota una revolució per a Ciutadella, no és cert?
Quedaries espantada de l'ambient i de la gentada que ve de totes les edats. De la bona feina que fan amb persones amb discapacitat. Tenia la intenció de jubilar-m'hi perquè era un lloc que m'encantava, però no vaig estar bé.

Quan va recuperar la salut, on es va incorporar?
Quan em van donar d'alta vaig fer dos anys de portera a l'Escola de Música.

Vostè sempre de cara al públic... Imagin que fer de portera representa moltes més coses que atendre telèfons i guardar l'entrada.
Sí, a l'Escola de Música, per exemple, m'ha agradat molt cuidar-me dels fillets, per exemple, quan acabaven les classes i esperaven que els pares els vinguessin a cercar... i per tot he trobat gent encantadora.

Deu tenir moltes anècdotes per contar.
De la piscina, per exemple, record que de vegades guardava cinc i sis cotxets de nadons mentre les mares aclarien els seus germans. Jo som molt al·lotera i aquella escena era boníssima i jo estava encantada de la vida. Me deien que semblava l'àvia de tots.
I com se li presenta la nova vida més enllà de la jubilació, a vostè que ha fet tanta feina?
Me vaig jubilar el passat mes de juny, perquè tenia moltes hores extres i vacances acumulades. Estic molt satisfeta.

Què fa amb el seu temps lliure?
M'agrada visitar amistats que estan malaltes i no poden sortir de casa. I amb el meu home, feim coses que mai havíem tingut temps de fer. Visitam exposicions, anam a fer voltes... Després de molts d'anys de feina, gaudim d'aquesta nova etapa.

I no la troba a faltar la feina? No se troba estranya?
Només el primer dia que no hi vaig haver d'anar. Però m'he acostumat ràpidament.