Acte. Va tenir lloc ahir dematí a Ca’l Bisbe, amb la presència dels principals responsables de la Diòcesi de Menorca, així com també de familiars i de treballadors del Bisbat - Cris

TW
0

La Diòcesi de Menorca ja té nou ecònom. Es tracta de Santiago Faner Bagur, qui ahir va prendre possessió del càrrec, després de ser elegit pel bisbe com el nou responsable de l'administració dels bens de l'Església menorquina.

La presa de possessió va tenir lloc en un acte íntim al qual van assistir el bisbe de Menorca, Salvador Giménez, així com el vicari general, Gerard Villalonga, el canceller secretari, Jaume Ametller, i el notari eclesiàstic, Francesc Cardona, a més de familiars i treballadors del Bisbat.

Durant la cerimònia, el nou ecònom diocesà va prometre el càrrec, comprometent-se a complir fidelment el seu ofici, segons la norma del Dret i segons les disposicions del bisbe.

Seguidament, monsenyor Salvador Giménez va agrair a Faner l'acceptació del càrrec i li va pronosticar una tasca "fidel per l'amor que té a l'Església". Igualment, va mostrar el seu agraïment per la feina feta per Josep Moncada durant els cinc anys que ha exercit el càrrec.

Faner agafa el relleu de Josep Moncada, qui li ha facilitat tota la informació i l'assessorament necessari per iniciar la seva tasca.

Trajectòria
Santiago Faner va néixer a Ciutadella l'any 1944. Està casat amb Magdalena Aguiló Taltavull, amb qui té un fill, Joan. Estudià al Col·legi Salesià i va començar a treballar com a aprenent d'administrador el 1959, a l'empresa de calçat d'Antoni Juaneda Suárez, que anys més tard passaria a denominar-se Novus. Allà hi treballà fins el 1987, quan va ser fundador de l'empresa Balearica, dedicada a l'assessorament financer i a la comptabilitat d'altres empreses. Faner ha desenvolupat la seva tasca en aquesta societat fins a l'actualitat, moment en què s'ha jubilat.

En l'àmbit eclesial, Santiago Faner ha estat vinculat a l'obra salesiana. Ha estat secretari dels Antics Alumnes Salesians i tresorer de la Confraria de la Bona Mort. Juntament amb la seva dona han estat responsables dels Equips de la Mare de Déu i ha exercit també d'enllaç amb la Regional de Catalunya. Igualment ha participat activament a l'Assemblea Diocesana de Menorca en representació dels salesians.