Gegants. En Tomeu i na Guida, en Pere i na Gràcia i en Miquelet es Salero van causar sensació entre el públic menut amb els últims balls al port - Gemma Andreu

TW
0

Els enormes ulls blaus, aquelles pigues gracioses per tota la cara, les divertides celles ben arquejades i la gran gorra blava han convertit a en Miquelet es Salero en el personatge més cercat del públic menut. Té agudesa, es mou amb gràcia i no és gens alt.

Així ho deixaren de clar els petits ciutadans de Maó ahir. Els gegants i capgrossos van desfilar cap el port i, cada cop que aturaven per descansar, els nens, esglaiats, s'apropaven a aquest gegantó per veure'l de ben aprop. Acompanyava les dues parelles de gegants de Maó, és a dir, a en Pere i na Gràcia i a en Tomeu i na Guida.

Tota la colla gegantera va sortir de l'Ajuntament per baixar a ritme de gralles la Costa de Ses Voltes i dirigir-se cap el port. Aquests grans personatges van ser seguits per una gernació qui, just en veure'ls aturats, els demanaven més música i més ball.

Van arribar al moll de Ponent passades les set i mitja per fer una passejada pel port. Van arribar fins la zona d'Autoritat Portuària on es marcaren unes bones ballades. Entre altres melodies, la colla de geganters i grallers va entonar part de la banda sonora de la pel·lícula "Titanic". Per tancar l'actuació, les quatre figures van canviar-se de parella i a més, van oferir un ball en el què els cinc personatges dansaren en cercle.