CAEB. Josep Fortuny, Francisco Carrasco i Luis Anglés van presentar els detalls de la Mostra de Cuina - Javier

TW
0

Per anar acabant la temporada d'estiu no falta gaire més que seure's a taula i prendre-s'ho amb calma per degustar les exquisitats que els restauradors menorquins preparen per a la que és la tercera Mostra de Cuina Menorquina organitzada per l'Associació de Restauració de Menorca de CAEB. (http://www.mostradecuinamenorquina.com)

Menús de mostra i menús gastronòmics a preus fixos

A partir de demà, i fins dia 23, la volta a Menorca per 32 restaurants, tant de poblacions com d'urbanitzacions costaneres, que destacaran a les seves cartes un menú de mostra per 15 euros i, en la majoria dels casos, un altre menú gastronòmic amb preus que oscil·len entre els 18 i els 50 euros. Plats tradicionals de la cuina menorquina, noves inspiracions sobre la mateixa i menjars que contenen algun element propi de la gastronomia de l'Illa faran les delícies dels comensals més exigents.

El President de l'Associació de Restauració, Francisco Carrasco, el gerent de CAEB, Josep Fortuny i el responsable de les Bodegues Binifadet, Luis Anglés, van presentar ahir la tercera Mostra de Cuina Menorquina destacant l'increment de participants fins a 32 restaurants de tota Menorca quan en l'anterior edició havien estat 28 i el primer any 20.

Fortuny també va posar de relleu els 10.000 menús que es van servir a la segona Mostra de Cuina Menorquina tot desitjant augmentar també aquesta xifra enguany. La Mostra de Cuina Menorquina pren com a model la que es ve celebrant a Mallorca des de fa 27 anys.

Carrasco va destacar també la falta de col·laboració de les distintes administracions i la necessitat d'una normativa única que reguli tot el que afecta a la restauració a la totalitat de Menorca.

Cóctail de Menorca; Rotllet de llenguado damunt crema panadera; Arròs semi sec amb calamars i la seva tinta; Anyell de Menorca farcit de figues i tomàtic confitat; Puding de formatge i tortada de rovell, tot per 15 euros.

Aquesta és tan sols una de les propostes que 32 restaurants de Menorca oferiran a partir de demà, i fins dia 23, com a menús especials de la Mostra de Cuina Menorquina.

Convé reservar taula, l'any passat es van servir més de 10.000 menús. L'oferta és molt variada i exquisida en cada cas, la innovació gastronòmica inspirada en la pròpia de l'Illa dóna compte de com ho estan treballant els restauradors amb ganes d'anar més enllà.

L'Associació de Restauració, amb la col·laboració de múltiples empreses, està treballant en la difusió. La informació completa també es pot consultar a la web
www.mostradecuinamenorquina.com.