Caius College Choir. Els joves del cor de la Universitat de Cambridge, amb el seu director, el Dr. Geoffrey Webber, assajant ahir matí a l’església de Sant Francesc de Ciutadella - Cris

TW
0

Són un grup de vint-i-dos joves estudiants anglesos, onze al·lots i onze al·lotes, a simple vista normals i corrents, que passen una setmana de vacances a Menorca.

Ara bé, quan es col·loquen en forma de coral i es posen a cantar sota la direcció del doctor Geoffrey Webber, sorprèn a qualsevol el tresor de les seves veus, perfectament compenetrades. És el Caius College Choir de la Universitat de Cambridge, un dels cors universitaris més importants de Gran Bretanya, que compta en la seva història, amb el famós compositor de música sacra Charles Wood, que en el segle XIX va ser nomenat organista oficial.

D'aquí ve la trajectòria del cor actual, que s'ha especialitzat en redescobrir repertoris corals oblidats, música inèdita, peces de compositors tant anglesos com d'altres països, i que ha gravat la Missa en Mi Menor de Janáèeky i "La passió de San Marc" de J. S. Bach, així com tres programes de música coral Suïssa, juntament amb la Biblioteca Nacional de Zurich, i la col·lecció completa dels temes de Charles Wood.

El Caius College Choir serà a Menorca fins al proper diumenge, dia 16, combinant aquestes merescudes vacances amb diferents actuacions arreu de l'Illa, que ja ha començat a gaudir del seu talent.

I és la segona vegada que ens visiten. L'any passat, el director, el doctor Webber, ja va venir amb un grup reduït per cantar durant els actes de commemoració de l'Illa del Rei. D'aquesta manera, casa nostra es converteix en un escenari més del seu recorregut internacional, ja que el cor ha actuat tant a esglésies com a universitats d'arreu d'Europa, Àsia, i Amèrica.

Van començar diumenge passat, sense fer massa propaganda, participant a la missa de les 20.30 hores a la Catedral, meravellant els assistents, i acabaran les seves actuacions aquest dissabte, a l'església de Santa Maria de Maó, a l'ofici religiós de les 19.30 hores. Aquests dies, el grup ha estat assajant a l'església de Sant Francesc de Ciutadella.

Actuacions

Realitzades
Diumenge, dia 9, van participar a la Missa de les 20.30 hores a la Catedral, i ahir, en el primer acte de les festes de Cala en Porter.

Es Castell
Avui, dia 13, a les 19.30 hores el cor anglès actuarà a l'església anglicana de Santa Margarita.

Fornells
Divendres, dia 14, a les 20 hores, al Castell de Sant Antoni.

Maó
Dissabte, dia 15, a la Missa de les 19.30 hores, a Santa Maria.