TW
0

Autofitxa
Sóc Judit Labernia Reverter, nascuda el 1988 a Alcanar (Tarragona). He cursat Psicologia a la Universitat de Barcelona, tot i que encara no exerceixo la professió, actualment m'estic formant i ampliant coneixements sobre el Reiki (Reiki-Ho) i intentant traslladar-lo al dia a dia (Reiki-Do), senzillament sorprenent. Tinc aficions variades, tals com viatjar, cuinar, llegir, escoltar música (i ballar-la!), participar en activitats socials i culturals, fer senderisme, retrobar-me amb gent que deixa petjada... I pel plaer pels viatges, el descobriment de paisatges, persones, costums i tradicions diferents he fet cap aquí! I hi he arribat gràcies a una professora de Monitors d'Oci i Temps de Lleure, nativa d'Es Migjorn Gran, i una de les que constituïren l'Associació Sa Xaranga.

Com ha estat la seva experiència al Casal d'estiu de Fornells?
En certa manera aquesta és la meva primera experiència formal en el món del lleure. Tot i que sempre he tingut contacte amb infants de diferents edats, no he tingut fins ara l'oportunitat de viure-ho en primera persona. Certament ha estat molt grat estar des de les 8.30 fins a les 14.30 amb "tots aquests pous d'energia sense fons", i la resta del dia anar descobrint el que ofereix l'Illa. Personalment, el detall més especial d'aquest casal és la forta cooperació, companyerisme i proximitat que hi ha entre tots els fillets i filletes que hi participen.

Quins són els fillets i filletes d'aquest casal?
El Casal d'Estiu de Fonells, promogut per l'APIMA de Fornells i desenvolupat per Sa Xaranga, presentava un projecte destinat per a nens de tres fins a 12 anys. Tot i això, durant el mes d'agost, quan jo hi he participat, els 23 nens i nenes que hi assistien tenien entre tres i nou anys. Són fillets de Fornells que assisteixen a l'escola del poble. Entre aquests 23 també n'hi havia uns sis que vivien a alguna altra població de Menorca, però o bé els familiars feien feina prop de Fornells, o bé hi estaven estiuejant.

Quines activitats realitzen?
Les activitats programades podrien classificar-se en: manualitats, activitats esportives, jocs d'aigua, contes i teatre, sortides i excursions.
Els dilluns i dimecres realitzaven manualitats, contes i teatre. Els dimarts i dijous realitzàvem activitats esportives i jocs d'aigua, tot i que els dos primers dimarts d'agost vam fer una excursió al teatre del poble per a veure dues pel·lícules de dibuixos animats; i l'últim dijous vam anar a la recerca del tresor del pirata Barbaroig pel poble de Fornells (i el vam trobar!). Els divendres, tot i estar programats com a dies especials en que els nens s'havien de disfressar, a causa de la calor, es va decidir fer una excursió as Pla per banyar-nos. Després berenàvem i fèiem activitats al parc. L'últim divendres, vam fer una excursió a Aqua Center i, encara que el dia no acompanyava, el que vam xalar!.

Què ha estat el més divertit?
Quan treballes amb nens, la major part dels moments és presten a ser divertits. En recordo molts: les pintades que es feien per sobre el seu cos i la roba en lloc de sobre el paper; les rialles i caigudes (no doloroses) a la gespa durant els jocs d'aigua; les intervencions simpàtiques durant les explicacions de les activitats; quan algun dels petits és vestia sol i es posava les sabates al revés; com captava l'atenció dels infants qualsevol ser viu que trobessin; i com deixaven tot el que estaven fent per observar el que tants cops han vist imprès a un paper però, que, en aquell precís moment, se'ls hi presentava al davant, amb més por de la que ells podien imaginar.